Jämför offerter när du ska byta fönster i Dalarna (fönsterguide 2021)

Att byta fönster i Dalarna behöver inte vara speciellt komplicerat om du anlitar ett professionellt fönsterföretag som är experter på fönster. Du kan begära och få upp till 5 stycken kostnadsfria offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag i Dalarna hos oss utan några förpliktelser.

När det är dags att byta fönster i Dalarna ska du begära in flera offerter så att du kan jämföra offerter från flera fönsterbolag för att hitta den mest prisvärda lösningen för ditt fönsterbyte.

Fönsterexperter erbjuder en offerttjänst där privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar kan beställa och få upp till fem offerter kostnadsfritt från kontrollerade fönsterföretag i Dalarna. Det ger dig ett bra underlag för att hitta den leverantör som kan erbjuda dig de bästa garantierna och det bästa priset. Samtidigt kan du känna dig trygg med att de offerter du får genom Fönsterexperter är från fönsterföretag på din ort som har kvalificerad personal och är seriösa.

Önskar du få offerter för ditt fönsterbyte i Dalarna? Klicka här för att skicka in en kostnadsfri förfrågan! 

 

Att tänka på när du ska byta fönster i Dalarna

 • Hur du vet att du behöver byta fönster
  När dina fönster inte längre håller tätt och släpper igenom kalluft eller ännu värre, fukt, behöver du byta dina fönster i Dalarna. 
 • Mindre åtgärder
  Det går i vissa fall att reparera fönster och täta dessa men det kräver att fönstren inte är utsatta för fukt och röta eller att de har svällt. Ofta går det att isolera om fönster, skrapa, måla och kitta glasen ett par gånger men till slut blir det allt svårare att få fönstren att sluta tätt. 
 • Fördelar med att byta fönster
  Vinsterna med att köpa nya fönster är att du får bättre inomhusklimat, med minskade uppvärmningskostnader, och ett snyggare utseende. 
 • Underhållningsfria fönster
  Om du väljer underhållsfria fönster får du även fönster som du slipper skrapa och måla om vart 8-10:e år.
 • Anlita proffs så arbetet utförs fackmannamässigt
  Att byta fönster i Dalarna är ett tungt arbete som kräver kunskap men är för den skulle ingen komplicerad process, om arbetet utförs av fackmän. 


Trä, plast eller aluminiumfönster

Du kan idag välja mellan traditionella träfönster, funktionsrika plastfönster eller stilfulla aluminiumfönster då du ska byta fönster i Dalarna. Alla fönster har bra värmeisoleringsegenskaper och kan förses med alla typer av glas, även energiglas. 

 • Träfönster
  Träfönster har ett klassiskt utseende och, beroende på virket, en lång livslängd. Dock kräver träfönster underhåll vart 8-10:e år vilket innebär att fönstren behöver skrapas, målas om och glasen kittas. 
 • Platsfönster (PVC)
  Om du istället väljer plastfönster kan du finna modeller som har ett snarlikt utseende som träfönster. Plastfönster är billigare än träfönster och kräver inget underhåll med åren, vilket gör att du också slipper underhållskostnader. 
 • Aluminiumfönster
  Ävenaluminiumfönster är underhållsfria men dyra, vilket gör att de oftast monteras i företagsfastigheter.

 

Välja glas för sina fönster

 • Tänk på U-värdet
  Idag brukar de flesta välja ett fönster som har ett U-värde på under 1,2, ett så kallat energifönster, som bidrar till ett bättre inomhusklimat och minskade uppvärmningskostnader. Om man vill få maximal isolering på sina fönster ska man välja ett fönster som har ett U-värde på under 0,9. 
 • Tvåglas- eller treglasfönster
  Vanligast är att man väljer 2-glasfönster för hus som ligger beläget i södra och mellersta Sverige medan man i norra delarna av landet i vissa fall väljer 3-glasfönster som ger optimal isolering även vid kalla klimat. Vilket glas och hur många glas du bör ha för ditt hus kan du få information om av en professionell fönsterfirma. Glas är idag starka och kan också förses med laminat som ger maximalt inbrottsskydd.

 

Guide till ett lyckat fönsterbyte i Dalarna

När du ska byta fönster i Dalarna får du här information om hur du enklast och snabbast går tillväga för att erhålla bästa resultat. Med tanke på vad ett byte av fönster kostar bör du anlita ett professionellt fönsterföretag så att arbetet blir korrekt utfört med optimal isolering och maximal livslängd.

 

1. Begär in offerter

Hos Fönsterexperter kan du erhålla offert från upp till fem stycken kvalitetsgranskade fönsterföretag på din ort, utan kostnad eller förpliktelser. Ange dina uppgifter i formuläret och skicka in så får du normalt svar inom några timmar upp till ett dygn.

Vill du veta mer om hur Fönsterexperter fungerar? Lär mer här! 

2. Jämför offerter

När du har erhållit offerter genom vår offerttjänst på Fönsterexperter kan du enkelt jämföra offerterna för att hitta den offert som erbjuder dig bäst villkor, garantiåtagande och priser. Om du av någon orsak inte skulle vara nöjd med de offerter som du erhållit kan du förstås tacka nej till dessa.

 

3. Förbered monteringen

När du har accepterat en offert och leveransdatum är bestämt behöver du förbereda inför fönsterbytet. 

 • Du behöver plocka bort allt från fönstret som bland annat blommor, gardiner, lampor och eventuella möbler under fönstret. 
 • Du behöver också arrangera så att fönstermontörerna har tillgång till alla rum i fastigheten, där fönster ska bytas.

 

4. Arbetets utförande

På leveransdagen kommer samtliga fönster att levereras till din fastighet och även en container. Därefter börjar fönstermontörerna med att riva ut fönster som sedan slängs i containern för bortforsling till återvinning. 

Du kan självklart behålla dina fönster också om du exempelvis vill använda dessa för att bygga ett växthus. Efter rivningen så monteras fönstren med stor noggrannhet och därefter sätts foder upp och eventuella skador som uppstått vid bytet repareras. Efter att fönsterbytet är klart utför företaget också en grovstädning.

 

5. Efter avslutat fönsterbyte

När fönsterbytet är klart ska du få chansen att besiktiga dina fönster, tillsammans med leverantören, så att du är helt nöjd med leveransen innan du får en faktura. När du godkänt leveransen får du åtaganden från företaget och en faktura, där eventuellt ROT-avdrag på 30 % av arbetskostnaden redan är avdraget.Läs mer i vår guide

Det är mycket att tänka på inför ett fönsterbyte eller en fönsterinstallation. Läs gärna mer i vår smidiga guide "Inför fönsterbyte".Om Dalarna

Dalarna ligger i nordvästra Svealand och har cirka 288 000 invånare. De största städerna i Dalarna är Borlänge, Falun, Ludvika, Mora och Avesta. Landskapet förknippar många med svenska traditioner och gediget hantverk. En av Sveriges mest kända symboler, Dalahästen, har förstås sitt ursprung i Dalarna. 

Dalarna är även internationellt kända för Vasaloppet som är världens äldsta och största skidtävling och som går mellan Sälen och Mora varje år. Länet har milda somrar och kalla vintrar, vilket kan vara bra att tänka på då du ska välja glas i samband med att du ska byta fönster i Dalarna. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!