Jämför offerter när du ska byta fönster i Örebro [GUIDE 2021]

Att byta fönster i Örebro kostar en del pengar och därför vill du säkert att arbetet utförs så du får maximal avkastning på din investering. Hos Fönsterexperter kan du erhålla upp till 5 offerter från professionella fönsterföretag på din ort som utför arbetet med perfekt resultat.

Det kan finnas många orsaker till att man behöver byta fönster i Örebro som till exempel att fönstren är så pass slitna så att de helt enkelt inte går att underhålla och få täta. 

Fönster som är monterade i fastigheter som byggdes för 40-50 år sedan har vanligtvis tappat sin isolerande förmåga eller så går fönsterkarmarna inte att skrapa och måla om. Detta eftersom de kanske är utsatta för fukt och röta. 

Det kan förstås också finnas helt naturliga orsaker till att byta fönster i Örebro också som att man vill få ett snyggare utseende eller få ett bättre inomhusklimat. Oavsett orsak så bör man alltid anlita ett professionellt fönsterföretag då man ska byta fönster så att arbetet blir korrekt och säkert utfört samtidigt som fönstren får maximal livslängd.

Klicka här för att begära in offerter för ditt fönsterbyte i Örebro

 

Så här går du tillväga vid fönsterbyte i Örebro

Det finns några saker du behöver tänka igenom då du planerar att byta fönster i Örebro. Bland annat bör du bestämma dig för om du ska utföra arbetet själv eller om du ska anlita en professionell fönstermontör. Att byta fönster är ett ganska tungt arbete som kräver precision och noggrannhet. 

Ett felaktigt monterat fönster ser inte bara illa ut utan kan också vara förödande då ett fönster kan förlora en del av sina isolerande egenskaper men också släppa igenom fukt. 


Därför bör man anlita ett fönsterföretag som har den expertis som krävs för att utföra arbetet rätt så fönstren får optimala isoleringsegenskaper och maximal livslängd.

 

1. Begära in offerter för ditt fönsterbyte i Örebro

När du ska byta fönster i Örebro ska du alltid begära in flera offerter från flera fönsterföretag så att du kan jämföra offerter. Då du jämför offerter får du möjligheten att hitta den leverantör som kan erbjuda dig den bästa och mest prisvärda lösningen för ditt fönsterbyte.

Fönsterexperter kan erbjuda dig en offerttjänst där du enkelt kan beställa en fönsteroffert och få svar från upp till fem stycken kontrollerade fönsterföretag på din ort. Vår tjänst är helt kostnadsfri samtidigt som du inte heller förbinder dig för något. Fönsterexperter erbjuder en unik tjänst som sammankopplar lokala företag med privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar då de ska byta fönster i Örebro.

 

2. Kvalitetsgranskade företag hos Fönsterexperter

 • Granskade företag
  Alla företag som lämnar offerter genom Fönsterexperter är kontrollerade så att de uppfyller alla krav som man ska ställa på ett fönsterföretag. Alla företag har kvalificerad personal, en ordnad ekonomi samt innehar F-skattsedel. 
 • Spar tid
  Eftersom vi redan har utfört kontroller av företagen och att du får offerter från seriösa och professionella fönsterföretag, kan du istället kan lägga tid på att hitta den fönsterlösning som passar dig bäst. 
 • ROT-avdrag
  Samtliga fönsterföretag som lämnar fönsteroffert genom Fönsterexperter uppfyller kraven för att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget vid ditt fönsterbyte. Det innebär att du kan få 30 % av företagets arbetskostnader avdraget direkt på fakturan. Därmed slipper du också all administration kring skatteavdraget när du ska byta fönster i Örebro.

Här kan du läsa mer om hur Fönsterexperter fungerar och vad kvalitetsgranskade fönsterinstallatörer innebär. 

 

3. Välja fönster och glas vid fönsterbyte i Örebro

När du har bestämt dig för ett fönsterföretag för ditt fönsterbyte kan du få hjälp och rådgivning kring dina nya fönster. 

 • Trä, plast eller aluminiumfönster
  De tre vanligaste fönstermodellerna idag är; träfönster, plastfönster eller aluminiumfönster
  Träfönster är fortfarande mycket populärt, vilket säkerligen beror på att de allra flesta småhus har träfasader. 

  Dock har plastfönster, PVC-fönster, blivit mer populära med åren då dessa fönster dels är billiga men också erbjuder flera smarta funktioner. Dessutom är plastfönster, precis som aluminiumfönster, underhållsfria vilket innebär att man slipper skrapa, måla om och kitta om fönstren vart 8-10:e år, vilket krävs om du väljer träfönster.
 • Tvåglas- eller treglasfönster
  Idag räcker det ofta med att montera in 2-glasfönster som näst intill har samma U-värde som 3-glas. Bor man dock i norra Sverige kommer 3-glasfönster att kunna erbjuda mest optimala isoleringsegenskaper och ett bättre inomhusklimat. 

  3-glasfönster kan också monteras på hus som ligger beläget nära hårt trafikerade vägar då de har överlägsen ljudisolering. Du bör konsultera en fönsterexpert om du är osäker på vilken typ av fönster du ska välja så att ditt hus får det bästa inomhusklimatet.

 

Om Örebro

Örebro har varit en viktig handelsstad ända sedan 1200-talet då Örebro fick sina stadsprivilegier. Under 1800-talet och långt in på 1900-talet kallades Örebro för Skostaden då det under denna tid fanns sammanlagt över 360 skofabriker i staden. 

Örebro är Sveriges 7:e största stad och har cirka 154 000 invånare. Staden ligger strategiskt placerad med närhet till Stockholm, Göteborg och Oslo, vilket gynnade industrin på den tiden den blomstrade i Örebro. Nu är de allra flesta industrier i Örebro nedlagda och i dag är Örebro främst känd för service, utbildning och handel.  

I Örebro råder ett milt klimat med många soltimmar under sommaren och relativt milda vintrar. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!