Jämför offerter när du ska byta fönster i Sundsvall

När du ska byta fönster i Sundsvall bör du anlita ett certifierat fönsterföretag så att du får arbetet utfört på rätt sätt med maximal livslängd. Du kan kostnadsfritt erhålla offerter från kvalitetsgranskade, lokala företag på din ort genom vår offerttjänst.

Dåligt isolerade fönster

Ett dåligt isolerat fönster bidrar till ett sämre inomhusklimat, högre uppvärmningskostnader och att fukt och frost samlas på glaset. 

 • Under vinterhalvåret
  Det är oftast under vinterhalvåret som man brukar upptäcka att fönstren har tappat sin isoleringsförmåga och släpper in kall luft samtidigt som den varma inomhusluften sipprar ut. 
 • Kallare golv
  Dessutom får du kallare golv då den kalla luften som fönstret släpper in är tyngre än den varma luften vilket gör att den sjunker till golvet. 
 • Ökade energikostnader
  Att ha dåligt isolerade fönster är dåligt för både inomhusmiljön men också för plånboken då det leder till ökade energikostnader. 

När du upptäcker att dina fönster har tappat sin isoleringsförmåga bör du snarast byta fönster i Sundsvall så att du behåller värmen inne och stänger ute kylan.

Klicka här för att få kostnadsfria offerter för ditt fönsterbyte i Sundsvall 

 

Val av fönster i Sundsvall

När du behöver utföra ett fönsterbyte i Sundsvall är säkert den första tanken att du ska ersätta dina befintliga träfönster med likadana träfönster. Det är normalt då du säkert inte vill ändra på fastighetens utseende. Dock finns det idag olika alternativ till träfönster som gör att du kan erhålla fler funktioner, bättre isolerande egenskaper och slipper framtida underhåll som skrapning och målning.

Utöver träfönster kan du välja mellan PVC-fönster och aluminiumfönster. PVC-fönster är ett plastfönster som har goda värmeisolerande egenskaper och som dessutom går att hitta i många olika modeller som är snarlika träfönster. Plastfönster är billigare än både träfönster och aluminiumfönster, som är dyrast, och är dessutom helt underhållsfria. Dessutom går det att hitta fönster i många olika utförande och med olika funktioner som gör att dessa fönster är mycket praktiska.

Läs gärna vår guide inför ditt fönsterbyte i Sundsvall. 

 

Hitta professionella fönsterföretag i Sundsvall

När det är dags att byta fönster är det viktigt att du vänder dig till ett seriöst fönsterföretag som har den kompetens som krävs för att utföra arbetet korrekt. Att hitta ett lokalt företag som har certifierade fönstermontörer är inte alltid så enkelt. Du bör också kontrollera att företagen även uppfyller alla de krav som man ska ställa på ett företag som exempelvis att de har F-skattesedel, försäkringar och lämnar garantier.

Om du använder dig av vår offerttjänst på Fönsterexperter har vi redan hjälpt dig med alla dessa kontroller. Här kan du finna ett flertal lokala fönsterföretag med certifierade fönstermontörer som kan erbjuda dig en offert då du ska byta fönster i Sundsvall.

 

Begär in offerter då du ska byta fönster i Sundsvall

 • Genom vår offerttjänst på Fönsterexperter kan du erhålla upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade, lokala företag i Sundsvall, helt kostnadsfritt och utan några förpliktelser. 
 • De företag som är registrerade hos oss på Fönsterexperter har blivit granskade så att de har F-skattsedel, yrkeskunniga medarbetare och en ordnad ekonomi så att de klarar av att uppfylla sina åtaganden. 
 • När du begär in en fönsteroffert genom vår offerttjänst kan du vara säker på att de företag som lämnar offert är seriösa och innehar den kompetens som krävs för att utföra ett säkert och korrekt fönsterbyte.


Jämför offerter för ditt fönsterbyte

Jämför offerter från företagen så att du kan hitta det fönsterföretag som kan erbjuda dig de bästa villkoren, bäst lösning och det bästa priset för ditt fönsterbyte i Sundsvall. 

Du bör även kontrollera vilka garantiåtaganden som företagen lämnar och om du kan dra av ROT-avdraget direkt på fakturan. 


När du har bestämt dig för en offert så kontaktar du företaget och accepterar offerten så att fönsterföretaget kan planera in leverans av dina fönster enligt er överenskommelse.

 

Det kan vara bra att känna till att du inte förbinder dig för något genom att använda vår offerttjänst på Fönsterexperter och genom att du erhåller offerter från företag. Om du anser att offerterna av olika skäl inte uppfyller dina förväntningar kan du avstå från att acceptera någon offert.

Läs mer om hur Fönsterexperter fungerar här. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!