Jämför offerter när du ska byta fönster i Gävle [fönsterguide 2021]

När du behöver byta fönster i Gävle kan du vända dig till oss på Fönsterexperter som kan erbjuda dig en offerttjänst där du kan erhålla upp till fem stycken offerter från fönsterföretag på din ort. Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte för något.

Bra att veta inför fönsterbyte i Gävle

 • Fönsters livslängd
  Fönster har en livslängd på upp till 40 år vilket innebär att fönster som monterades under 1980-talet, eller tidigare, nu har tappat en stor del av sina isolerande egenskaper. Även om livslängden för fönster uppskattas till 40 år så kan livslängden påverkas av andra faktorer som bland annat väder och vind. Många väljer att försöka täta sina fönster mellan varven och det kan oftast fungera bra en eller ett par gånger men sedan behöver fönstren oftast bytas ut för att de ska ha bra isolerande egenskaper.
 • Värmeförluster i en fastighet
  Fönster bidrar till de största värmeförlusterna i en fastighet vilket betyder att det är kostsamt med gamla fönster som inte håller värmen inne och kylan ute. 
 • Fördelar med nya fönster
  Med nya fönster minskar du uppvärmningskostnaderna, får ett bättre inomhusklimat och en bättre ljudisolering. 
 • Underhållningsfria fönster
  Du kan välja underhållsfria fönster så att du även slipper underhållskostnader vart 8-10:e år. 

Önskar du offerter för att byta fönster i Gävle? Klicka här för att skicka in din förfrågan!


Att byta fönster i Gävle

Att byta fönster kan vara en ganska kostsam investering men över tid kan det ändå bli mer lönsamt än att reparera gamla fönster samtidigt som uppvärmningskostnaderna stiger i höjden. 

Det finns flera olika fönster som du kan välja mellan i olika prisklasser men också fönster med olika praktiska funktioner som bidrar till att du lättare kan sköta om dina fönster.

 

1. Anlita fönsterföretag

När du ska göra ett fönsterbyte i Gävle bör du alltid anlita ett professionellt fönsterföretag som har fönstermontörer som är utbildade och har en stor erfarenhet om fönster. Då vet du att du får dina fönster monterade säkert och korrekt så att de ger din fastighet optimala isoleringsegenskaper.

ROT-avdrag
Som privatperson kan du också använda dig av ROT-avdraget när du ska byta fönster i Gävle. Rot-avdrag är ett skatteavdrag som ger dig möjligheten att erhålla ett avdrag på 30 % av din fönsterleverantörs arbetskostnader, upp till 50 000 kronor. Avdraget får du direkt på fakturan samtidigt som du också slipper all administration med Skatteverket.

 

2. Välja fönster

Idag kan du välja mellan flera olika fönstertyper, utöver de traditionella träfönstren. Bland annat kan du välja PVC-fönster som är tillverkade i plast och som har en bra hållbarhet, bra värmeisoleringsegenskaper och som är helt underhållsfria. Dessa fönster går att hitta i flera olika färger men har också ett utseende som är mycket likt träfönster, vilket gör att inte fasadens utseende förändras speciellt mycket. Dessutom är de billigare att köpa än träfönster.

Vill man ha stilfulla fönster med en lång livslängd och som också är helt underhållsfria kan du istället välja aluminiumfönster. Aluminiumfönster är dyrare än både plastfönster och träfönster och är därför vanligast på företagsfastigheter.

 

3. Välja glas 

 • När du ska byta fönster i Gävle kan du välja mellan 2-glasfönster eller 3-glasfönster. Idag är skillnaden mellan 2-glas och 3-glas mycket små då även 2-glasfönster har mycket låga U-värden
 • Om man bor i norra Sverige där det kan vara mycket kallt på vintern är 3-glas fönster att föredra för att erhålla maximal isolering. 3-glasfönster är också ett bra alternativ för att få en optimal isolering om man har stora fönsterpartier. 
 • Bor man nära en hårt trafikerad väg har 3-glasfönster absolut bäst ljud-isoleringsegenskaper. I alla andra fall är 2-glasfönster lika effektiva som 3-glasfönster.

 

Begär in offerter vid fönsterbyte

När du ska byta fönster i Gävle bör du alltid ta in offerter från flera fönsterföretag så att du kan hitta det företag som kan erbjuda dig de bästa villkoren och det bästa priset.

Genom att använda vår offerttjänst på Fönsterexperter kan du beställa fönsteroffert från upp till fem stycken kvalitetsgranskade fönsterföretag på din ort. Det gör att du dels får ett bra underlag att jämföra mellan men också att du vet att de företag som lämnar offerter uppfyller alla de krav som ska ställas på ett fönsterföretag. 

Offerttjänsten gör även att du sparar betydande med tid då du slipper söka upp och sedan kontrollera företagen innan du begär in en offert då vi på Fönsterexperter redan har gjort det arbetet åt dig. Istället kan du fokusera på att finna den bästa lösningen för ditt fönsterbyte.

 

Jämför offerter

När du beställer offerter från Fönsterexperter kommer du att få svar inom allt från några timmar upp till något dygn, beroende på var i landet du bor. När du har erhållit offerterna kan du sedan enkelt jämföra offerter så du kan välja den fönsterleverantör som kan erbjuda dig den bästa lösningen då du ska byta fönster i Gävle. 

Du bör jämföra leveranstider, avtalsvillkor, garantier, betalningsvillkor och priset. Att begära in offerter genom vår offerttjänst är kostnadsfritt och utan köpkrav. Du kan alltid avstå från att acceptera de offerter du får genom fönsterexperter.se utan att motivera varför.

 

Kvalitetsgranskade företag hos Fönsterexperter

De fönsterföretag som finns registrerade hos Fönsterexperter och som lämnar offerter genom vår offerttjänst är kontrollerade av oss. Vi har kontrollerat att företagen har F-skattesedel, god ekonomi samt har personal som är kunniga fönstermontörer. Det du eventuellt själv kan kontrollera är kunders omdömen på nätet eller be om referenser direkt från företagen, samt deras villkor och garantier. 

 

Allmänt om Gävle

Gävle ligger i Gästrikland och är en stad som har massor av historia. Gävle var tidigare en viktig hamnstad där det importerades och exporterades varor till och från hela mellersta Sverige. Under slutet på 1800-talet och framåt var Gävle en stor industristad där flera av Sveriges fabriker var belägna. 

Staden har idag drygt 102 000 invånare och är därmed Sveriges 14:e största stad. Gävle har ett ganska milt klimat även om de har en riklig nederbörd året om. Gävle kommun gränsar till kommunerna Hofors, Sandviken och Valbo. 

När man ska byta fönster i Gävle finns det flera lokala fönsterföretag att välja mellan. Genom vår offerttjänst på Fönsterexperter kan du hitta kvalitetsgranskade fönsterföretag som kan erbjuda dig fönsterbyte i Gävle med omnejd.

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!