Jämför offerter när du ska byta fönster i Norrland (GUIDE vid fönsterbyte i Norrland)

När du ska byta fönster i Norrland bör du anlita ett fönsterföretag som har en stor kunskap om fönster så att du får den lösning som är optimalt för Norrlands klimat. Genom vår tjänst på Fönsterexperter kan du erhålla upp till fem offerter från professionella fönsterföretag på din ort.

Ska du utföra ett fasadbyte kanske du vill passa på att samtidigt byta ut dina gamla fönster mot nya, moderna fönster. Det gör att du kan välja fönster som ger din bostad ett behagligare inomhusklimat men också minskade uppvärmningskostnader. 

I Norrland kan det på sina håll vara mycket kallt, nedåt minus 40 grader och mindre under vintern. Det gör att det finns skäl att utvärdera vilket glas du vill installera tillsammans med dina nya fönster för att få den bästa isoleringen för din bostad. När du ska byta fönster i Norrland kan det vara bra att konsultera en professionell fönstermontör kring dina val av fönster och glas.

 

Guide vid fönsterbyte i Norrland

Gamla, slita fönster bidrar till de största värmeförlusterna i en fastighet. Utöver att uppvärmningskostnaderna skenar i höjden under vintern så blir det även kallt i fastigheten, oftast på golvet. 

Det beror på att den kylda luften som sipprar in genom de dåligt isolerade fönstren är tyngre än den varma inomhusluften och därmed sjunker till golvet vilket gör golvet kallt. 


Har du slitna fönster som inte längre går att isolera effektivt bör du byta fönster i Norrland till nya fönster med bra värmeisoleringsegenskaper.

 

Val av fönster

En av de största utmaningar då man ska byta fönster i Norrland är att välja ut de nya fönstren. Utöver de traditionella träfönstren, som finns att hitta i mycket bra kvalité, finns det också billiga PVC-fönster som har mycket bra isoleringsegenskaper. 

Idag går det att hitta plastfönster som är snarlika träfönster till utseendet, vilket gör att det kan vara svårt att se skillnad på håll. En fördel med PVC-fönster är att de är underhållsfria, till skillnad mot träfönster som behöver underhållas vart 8:e år. Så istället för att skrapa, kitta om glas och måla sina träfönster använder man bara vattenslangen vid behov och spolar av sina plastfönster så blir de skinande rena på nytt. Det går självklart också bra att torka av fönster med en torr trasa så att man får bort damm och andra beläggningar på fönstren.

 

Glas för kalla klimat

Idag har 2-glasfönster så pass bra isolering och därmed låga U-värden så de fungerar för de flesta hus över hela landet. Bor man dock i Norrland så kan det vara mycket kalla vintrar och vill man då ha optimala isoleringsegenskaper och minsta möjliga U-värde bör man istället välja 3-glasfönster

3-glas fönster har också överlägset bäst ljudisolering och är därmed lämpliga att välja om man bor vid en hårt trafikerad väg. I vissa fall kan man använda både 2-glasfönster, för de fasadsidor som inte ligger mot en hårt trafikerad väg, och 3-glas på den fasadsida som vetter mot vägen.

 

Ta in offerter för ditt fönsterbyte

Fönsterexperter har lanserat en offerttjänst som vänder sig till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar som vill anlita professionell hjälp då de ska byta fönster i Norrland. Genom vår tjänst kan du beställa upp till 5 offerter från kvalitetskontrollerade fönsterföretag på din ort i Norrland, kostnadsfritt och utan några förpliktelser.

Alla företag som finns registrerade hos Fönsterexperter är granskade av oss. Det innebär att vi har kontrollerat så att företagen har kvalificerad personal, innehar F-skattesedel och har en ordnad ekonomi. Det gör att du kan känna dig trygg med de företag som lämnar offerter genom vår offerttjänst och istället lägga din tid på att finna den bästa lösningen för ditt fönsterbyte.

 

Jämför offerter

Efter att du erhållit offerter genom Fönsterexperter kan du sedan enkelt jämföra garantier, leveransvillkor, betalningsvillkor och priser från de leverantörer som lämnat en fönsteroffert. Det gör att du har ett mycket bra underlag för ditt fönsterbyte så att du kan hitta den leverantör som kan erbjuda den bästa helhetslösningen och det bästa priset. Eftersom du får upp till fem offerter från lokala företag så råder en konkurrens som innebär att företagen kommer göra sitt yttersta för att erbjuda dig den mest prisvärda lösningen.

 

Om Norrland

Norrland är Sveriges största landsdel och upptar nästan 60 % av Sveriges yta. Här finner man hela 8 landskap och en stor variation då det gäller terrängen. Från vackra skogsmarker, insjöar och slätter till höga fjällkedjor och djupa dalar. 

Norrland har, trots sin yta, bara drygt 1,1 miljoner invånare, vilket gör att det finns stora glesbygdsområden i Norrland. Klimatet i Norrland varierar från milt i södra Norrland till subarktiskt klimat i norra Norrland. Det gör att det finns olika fönsterlösningar att välja mellan, beroende på vart i Norrland ditt hus är beläget. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!