Jämför offerter när du ska byta fönster i Östersund (stor GUIDE till kommande fönsterbytet)

Planerar du att byta fönster i Östersund kan du använda dig av vår offerttjänst där du kan beställa upp till fem stycken offerter från godkända fönsterföretag på din ort. Genom att använda vår tjänst på fönsterexperter.se kan du vara trygg med att arbetet utförs professionellt och med ett perfekt resultat.

Det är under vintern man snabbt blir varse om ifall fönstren i huset inte är täta utan istället bidrar till att kyla ned inomhusluften. När man ska byta fönster i Östersund bör man planera sitt fönsterbyte så att man får nya fönster som ger ett behagligt och jämnt inomhusklimat, året om. 

Fönster med lågt U-värde bidrar också till att minska uppvärmningskostnaderna för fastigheten, vilket kan handla om över 1000 kWh per år. 


När du planerar att byta fönster i Östersund bör du be om råd från ett professionellt fönsterföretag så att du får ut maximalt av din investering i nya fönster.

 

Guide inför ditt kommande fönsterbyte

En sak som de flesta funderar över då deras fönster inte längre håller tätt är om man ska underhålla och renovera sina fönster eller om man ska köpa nya fönster. 

Då ett fönsterbyte är kostsamt är det rimligt att man först vill undersöka om ens fönster går att renovera så att de får en bra isoleringsförmåga. Dock är det inte säkert att det går och samtidigt är det inte heller säkert att det blir billigare, framför allt om man ser över tid. Ibland kommer man alltså till en punkt då ens fönster inte går att reparera mer på grund av röta eller att de har svällt. Då behöver man oundvikligen byta fönster i Östersund.

 

Att byta till nya fönster ger också många fördelar som exempelvis fler smarta funktioner, säkrare fönster, maximala isoleringsegenskaper och framför allt ett snyggt utseende på fasaden. Väljer man dessutom underhållsfria fönster slipper man allt krångel med att skrapa, måla och kitta om sina fönster vart 8-10:e år.

 

Välj ett funktionellt fönster

När du ska välja nya fönster till ditt hus finns det tre vanliga modeller att välja mellan som är tillverkade i olika material, har olika egenskaper och ligger i olika prisklasser. Samtliga fönster har goda isoleringsegenskaper och kan också erhållas med olika funktioner, som exempelvis vändbara fönster och inbrottssäkra fönster.

 

Fönster med träramar

Träfönster har länge varit det vanligaste fönstret i de svenska hemmen och är det fortfarande vilket till stor del beror på att träfönster ger ett klassiskt utseende på en träfasad. Trä har också bra isoleringsförmåga och ligger i mellanklassen då det kommer till priset. Nackdelen med träfönster är att de kräver underhåll vart 8-10:e år, vilket innebär att fönstren behöver skrapas, målas om och kittas om. Vid ett undermåligt underhåll kan fönstren få röta, svälla upp eller spricka vilket kan leda till en kortare livslängd.

 

Fönster med PVC-ramar

PVC-fönster, plastfönster, har länge varit mycket populära i Europa men har tidigare haft svårt att etablera sig i Sverige då fönstren tidigare inte ansågs klara det nordiska klimatet. De PVC-fönster som finns idag har dock mycket goda isoleringsegenskaper och kan också erhållas i de flesta standardmått. Plastfönster finns i flera olika färger och utföranden, som gör att de utseendemässigt är mycket lika träfönster. Fördelen med PVC-fönster är att de är billiga att köpa och inte kräver något underhåll.

 

Fönster med aluminiumram

Fönster i aluminium har mycket bra isoleringsegenskaper och är underhållsfria, precis som plastfönster. Fönstren har en stomme av trä som sedan kläs med aluminium. Dock är aluminiumfönster mycket dyra och därför vanligast att montera på företagsfastigheter.

 

Välja glas med lågt U-värde

  • Bor man i ett landskap där det är mycket kallt under vintern är det än viktigare att välja glas med ett lågt U-värde. 
  • För att installera glas som klassas som energifönster, och som bidrar till att minska husets uppvärmningskostnader, ska man välja ett glas som har mindre än 1,2 i U-värde. 
  • Vill man erhålla maximal energibesparing ska man välja glas som har ett U-värde på under 0,9. I ett fönster för en bostad kan man montera 2-glas, 3-glas och under extrema förhållanden även 4-glas som har ädelgas mellan glasen, för maximal isolering. 
  • Idag har 2-glasfönster mycket bra isoleringsegenskaper så dessa räcker ofta i de flesta hus, framför allt i mellersta och södra Sverige där de sällan eller aldrig är extremt kallt. 
  • I Norra Sverige där klimatet kan vara mycket kallt under vintern kan det finnas skäl att installera 3-glasfönster för att få maximala isoleringsegenskaper.

 

Begär in offerter från flera fönsterföretag

Att byta fönster är kostsamt samtidigt som man också vill få funktionella fönster men goda isoleringsegenskaper och en lång livslängd. Därför bör man alltid ta in fönsteroffert från flera företag så att man sedan kan jämföra offerter för att hitta den mest prisvärda lösningen för ens fönsterbyte.

Fönsterexperter kan erbjuda dig en offertjänst där du kostnadsfritt kan beställa upp till fem stycken offerter från kontrollerade fönsterföretag i Östersund. Det gör att du har möjlighet att ta del av varje fönsterföretags villkor, priser, leveranstider, betalningstider och garantiåtagande så att du kan välja den leverantör som passar dig bäst.

 

Kvalitetsgranskade företag

Alla företag som erbjuder offerter genom Fönsterexperter är kontrollerade av oss så att de uppfyller alla de krav som ska ställas på ett hantverksföretag. Bland annat kontrollerar vi att företagen har F-skattesedel, har kvalificerad personal och god ekonomi.

Det gör att när du erhåller en fönsteroffert genom Fönsterexperter kan du vara trygg med att företagen uppfyller de striktaste kraven och därmed kan du istället lägga din tid på att jämföra offerter för att hitta den lösning som du anser är bäst.

 

Om Östersund

Östersund ligger i inlandet och kallas för Sveriges mittpunkt men också Vinterstaden på grund av stadens många vintersportaktiviteter. Här anordnas ofta olika former av mästerskap inom vintersporter och staden har också ansökt om vinter-OS vid tre tillfällen. Östersund blev en självständig stad redan under 1700-talet och var känd för sin intensiva import och exporthandel. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!