Jämför offerter när du ska byta fönster i Timrå (GUIDE vid fönsterbyte)

För att ditt byte av fönster i Timrå ska gå enkelt och smidigt med det bästa resultatet bör du anlita en professionell fönstermontör för ditt fönsterbyte. Du kan erhålla upp till fem stycken offerter från kvalificerade fönsterföretag på din ort kostnadsfritt genom vår offerttjänst.

Det kan finnas många skäl till varför man vill byta fönster som bland annat att fönstrets konstruktion inte längre går att reparera och täta för att ge en bra isolering. Andra skäl kan vara att fönstren ska bytas ut i samband med att man vill snygga till hela fastighetens fasad eller att man vill sätta in hela fönsterpartier så man får in mer ljus och en bättre utsikt. 

Oavsett vilka skäl du har för att byta fönster i Timrå finns det många fönstermodeller att välja mellan. Genom att anlita ett professionellt fönsterföretag kan du få hjälp med både planering och utförande av ditt fönsterbyte.

 

Vägledning då du ska byta fönster i Timrå

Nedan finner du en del frågor och svar som vanligtvis brukar infinna sig då det är dags att byta fönster.

Vilken årstid är bäst för fönsterbyte?

Bästa årstiderna att byta fönster är under höst, vår och sommar. Dock går det alldeles utmärkt att byta fönster även under vintern. Det är också under vintern som de flesta upptäcker att fönstren inte hållet tätt och då vill många få sina fönster utbytta omgående. 

När man byter fönster under vintern så lägger man upp arbetet så att man tar ett rum och ett fönster i taget så att inte fastigheten kyls ned.

Vilken typ av fönster finns det att välja mellan?

Det finns idag tre stycken fönster som är vanligast på marknaden; träfönster, PVC-fönster och aluminiumfönster. PVC-fönster är billigast medan aluminiumfönster är dyrast. Både dessa fönstertyper är också underhållsfria, till skillnad mot träfönster som behöver underhållas var 8-10:e år. 

Även om träfönster är populära och har ett klassiskt utseende så finns det möjlighet att finna PVC-fönster med liknande utseende som träfönster, vilket gör att det kan vara svårt att se skillnad.

Hur mycket energi kan man spara genom att byta fönster?

Att byta sina gamla fönster mot nya, energisnåla fönster gör att man minskar kostnaden för uppvärmning. I en medelstor fastighet kan ett fönsterbyte innebära att man får ned energikostnaderna med upp till 5 %. Det gör att ett fönsterbyte inte direkt är en lönsam investering även om man sparar in en del pengar på sina uppvärmningskostnader över tid. 

Ett jämnare inomhusklimat, bättre ljudisolering och ett snyggare utseende är andra fördelar som också väger tungt då man planerar att byta fönster i Timrå.

 

Begär in offerter

När det är dags att byta fönster i Timrå bör du anlita ett företag som är experter på fönster så att arbetet blir ordentligt utfört. Du kan begära in fönsteroffert från upp till fem stycken godkända fönsterföretag i Timrå genom vår offerttjänst på Fönsterexperter, gratis och utan några förpliktelser. 

De företag som lämnar offert genom Fönsterexperter har kvalitetsgranskat så att de har god ekonomi, F-skattsedel samt yrkeskunnig personal. Det betyder att du kan vara säker på att de företag som lämnar offerter är kvalificerade att utföra ditt fönsterbyte.

 

Jämför offerter för ditt fönsterbyte i Timrå

När du erhållit fönsteroffert från fönsterföretag i Timrå genom vår offerttjänst på Fönsterexperter kan du sedan enkelt jämföra dessa för att hitta den bästa leverantören. Genom att jämföra priser, garantier, leveransvillkor och annan information kan du få ditt fönsterbyte utfört med bästa resultat och till det bästa priset.

 

Om Timrå

Timrå är en liten kommun i Västernorrlands län och som ligger strax intill Sundsvall, där de flesta av stadens invånare arbetar. Staden Timrå har funnit sedan 1400-talet och har idag cirka 18 000 invånare. I staden huserar även Timrås stolthet ishockeylaget Timrå IK, som spelat i SHL sedan ett par år tillbaka. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!