ROT-avdraget vid fönsterbyte(2021)

Ska du byta fönster i din fastighet kan du beställa upp till fem offerter från kontrollerade fönsterföretag hos oss, utan kostnad. Det innebär att du redan inom några timmar har möjlighet att kunna jämföra offerter för ditt fönsterbyte. Som privatperson kan du också använda ROT-avdraget för fönsterföretagets arbetskostnader.

Ska du som privatperson byta fönster i din fastighet är det viktigt att du begär in offerter från flera olika fönsterföretag på din ort. Det gör att du kan jämföra offerter så att du kan finna den offert som erbjuder dig de bästa villkoren men också det bästa priset. 

Oavsett vilken typ av fönster man väljer så kommer monteringskostnaderna i stort vara detsamma. Därför är det priset på arbetskostnaderna du behöver försöka få ned. Du kan också som privatperson använda dig av ROT-avdrag vid fönsterbyte vilket betyder att du kan erhålla ett avdrag på 30 % av fönsterföretagets arbetskostnader.


ROT-avdrag

ROT-avdraget är ett skatteavdrag som du kan använda då du utför reparationer eller förbättringar av din fastighet. ROT-avdraget berättigar dig till att göra ett ROT-avdrag på 30 % av fönsterföretagets arbetskostnader upp till maximalt 50 000 kronor per år. 

Du ska alltid be de företag som lämnar offert om att få ROT-avdraget krediterat redan på fakturan, vilket innebär att du slipper ligga ute med pengarna. 


Istället får företaget som utför arbetet begära ut pengarna från Skatteverket. Det betyder också att du slipper all administration kring skatteavdraget.

 

Villkor för ROT-avdrag

För att vara berättigad till ett ROT-avdrag ska du äga den fastighet där arbetet med att byta fönster utförs, vara myndig och ha betalt in minst motsvarande belopp i skatt. Du behöver också ha utrymme kvar hos Skattemyndigheten av de 50 000 kronor du har rätt att göra avdrag för varje år. 

Är ni två ägare av fastigheten kan båda använda ROT-avdraget vid ett fönsterbyte, vilket innebär att ni kan göra ett skatteavdrag på upp till 100 000 kronor tillsammans. 


Det krävs att företaget som utför arbetet har F-skattsedel för att du ska kunna använda avdraget.  Alla företag som lämnar offert genom vår offerttjänst på fönsterexperter.se har F-skattesedel och uppfyller i övrigt alla krav för ROT-avdraget. 


Begär in offerter från flera fönsterföretag

När du ska utföra ett fönsterbyte kommer du att behöva göra en större investering. Att byta alla fönster på en fastighet kräver både inköp av fönster och glas men även arbetskostnader och material. 

För att få ett så bra pris som möjligt för ditt byte av fönster bör du alltid ta in offerter från flera fönsterföretag. Det innebär att du har möjlighet att jämföra offerter för att hitta den offert som kan erbjuda dig den bästa lösningen till det bästa priset. 

När fler företag lämnar offerter kommer de att pressa sina priser så att fönsterföretagen kan erbjuda dig en offert som har det bästa priset så att företaget får arbetet.

 

Använd vår offerttjänst

Fönsterexperter.se kan erbjuda privatpersoner, företag, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar en offerttjänst. Genom offerttjänsten kan du kostnadsfritt erhålla en fönsteroffert från upp till fem stycken lokala, kvalitetsgranskade fönsterföretag redan inom några timmar. 

Genom att beställa offerter från flera fönsterbolag kan du enkelt jämföra offerter och sedan välja den offert som kan erbjuda dig den mest prisvärda lösningen. Att begära upp till fem offerter genom vår offerttjänst är kostnadsfritt och helt utan förpliktelser. Det innebär att du inte behöver acceptera någon av de offerter du får genom fönsterexperter.se om du inte är nöjd med dessa.

 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!