När passar det att ha fasta fönster?

När du vill få in mer ljus i din bostad kan du välja att installera fasta fönster eller takfönster med fast karm. Det finns många fördelar med att installera fast fönster som bland annat att de är mer energisnåla och billigare i inköp. Här kan du läsa om fasta fönster.

Fasta fönster är ett bra alternativ när man vill installera fönster för att få in mer ljus i ett rum utan att det finns behov av att öppna fönstren. Fasta fönster är också vanligt på tak, vindsutrymmen, badrum, i uterum eller i stora rum där man vill ha stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp.

 

Fasta takfönster bidrar till större ljusinsläpp

Takfönster med fast karm är utmärkt att placera i rum där man vill få in mer ljus i rummet. Med högt placerade takfönster sträcker sig ljuset långt in i varje vrå i ett rum och bidrar till en trevligare och rogivande hemmiljö. 

Eftersom det inte finns några skäl att öppna ett takfönster så passar denna typ av fönster utmärkt till att vara fasta. Dessutom kan fasta fönster väljas med ventilation om man ändå vill få möjligheten att få in frisk luft i rummet.

 

Stora fönsterpartier i vardagsrum

Om man vill få ett ljust vardagsrum kan man välja att installera fasta fönster för ett bättre ljusinsläpp. Fasta fönster har en mindre karm än vanliga fönster vilket gör att fönstren släpper igenom än mer ljus. Dessutom blir fönstren mycket barnsäkra då de inte går att öppna. 

Idag är det även populärt med att ha takfönster i badrum som gör att man får ett ljusare badrum. I ett badrum är det tryggt att ha fasta fönster så att inte barn öppnar fönstren och riskerar att trilla ut.Fördelar med fasta fönster

  • Fönstren bidrar till att släppa igenom mer ljus tack vare mindre karmar.
  • Fasta fönster är mer energisnåla än vanliga fönster.
  • Fönstren är mer inbrottssäkra och barnsäkra.
  • Inköpspriset för fasta fönster är betydligt lägre än för vanliga fönster vilket gör det kostnadseffektivt.
  • Fasta fönster kan användas i inglasade uterum och bidrar då till mindre värmeförluster.


Olika typer av fasta fönster

Fasta fönster finns i olika material som PVC, trä eller aluminium. Fördelen med ett fast fönster i PVC eller aluminium är att man slipper underhålla fönstren med jämna mellanrum, som med träfönster som behöver skrapas och målas om vart 10:e år.

Fasta fönster finns med smal karm eller designad karm och i ett flertal olika färger för att passa in i den miljö de ska installeras. Fasta fönster kan erhållas med helt glas eller fönster med spröjsar som delar in fönstren i 2, 4 eller än fler rutor.

 

Fasta fönster mer energisnåla

Fönster är en bostads största energitjuvar och bidrar till stora energiförluster, upp till 20 %. Om du väljer att installera fasta fönster får du fönster som är mer energisnåla än vanliga fönster. Detta för att fönstren inte har några skarvar eller glipor där kall luft kan tränga igenom. Dessutom kan fasta fönster förses med effektiva två-glas fönster eller med tre-glas fönster, som bidrar till än bättre värmeisolering men också till att dämpa buller.

 


Om Fönsterexperter

Fönsterexperter är en sajt där du kan finna all information som du behöver i samband med att du ska genomföra ett fönsterbyte. Här kan även privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar göra en kostnadsfri offertförfrågan och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag i sitt närområde. 

När du ska göra ett fönsterbyte är det alltid tryggt att jämföra offerter från flera företag så att du kan hitta det företag som kan erbjuda dig den bästa lösningen, de bästa villkoren och det mest förmånliga priset.

 

Endast kvalitetsgranskade fönsterföretag

Fönsterexperter samarbetar med ett flertal fönsterföretag runt om i Sverige så att du kan beställa offerter och få anbud från företag på din ort. Samtliga fönsterföretag som erbjuder offerter genom Fönsterexperter är kvalitetsgranskade av oss. Det innebär att då du väljer att acceptera en offert som du erhållit genom oss på Fönsterexperter kan du vara säker på att det är ett kompetent företag som du anlitar för ditt fönsterbyte. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!