Praktfulla träfönster med spröjs

För äldre fastigheter som har spröjsade träfönster så vill man sannolikt även byta ut fönstren till nya träfönster med spröjs då det är dags för ett fönsterbyte. Även moderna fastigheter kan få ett ordentligt lyft om man väljer att sätta in träfönster med spröjs som ger ett exklusivare utseende.

  • Om man har en äldre fastighet är det vanligt att man har träfönster med spröjs som innebär att glaset i fönstret är indelat i rutor eller i något annat mönster. 
  • Tidigare så var fönstren byggda så att de innehöll flera mindre glas med spröjs mellan. Denna typ av spröjsade träfönster finns att finna än idag men vanligast är att köpa träfönster där spröjsen har satts utanpå glaset, så att det ser ut som att fönstret har flera mindre glas. 
  • Om du ska byta fönster i en äldre fastighet som sedan tidigare har spröjsade träfönster vill du sannolikt byta till liknande fönster för att behålla fasadens utseende.

 

Installera spröjsade träfönster för din fastighet

När du ska utföra ett fönsterbyte och montera in nya träfönster med spröjs så är processen densamma som när vilket fönster som helst ska monteras. 

  1. Först rivs det gamla fönstret och karmen ut och ersätts av en ny karm, som sedan isoleras väl mot fasaden. 
  2. Därefter så hängs den nya fönsterbågen med spröjs på karmen. 
  3. Efter att fönstret är monterat så sätts sedan foder runt om fönsterkarmen.

 

Pris för fönster med spröjs

  • Priset för träfönster med spröjs är inte nämnvärt högre än för träfönster utan spröjs om man inte väljer att köpa äkta spröjs, då kommer kostnaden att stiga. 
  • Priset bestäms bland annat av vilket träslag du väljer och vilken typ av spröjs du vill ha på ditt fönster. 
  • För exakt pris kan du begära in offerter från fönsterföretag på din ort genom Fönsterexperter.

 

Beställ offerter då du ska byta till spröjsade träfönster

När du vill byta fönster i din fastighet kan du vända dig till oss på Fönsterexperter som har en offerttjänst där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan. Efter att du skickat in din offertförfrågan får du upp till fem stycken offerter från kvalitetskontrollerade fönsterföretag i ditt närområde.

Eftersom vi redan har kontrollerat de företag som erbjuder offerter genom Fönsterexperter så slipper du detta tidskrävande arbete. Istället kan du lägga din tid på att jämföra offerter för att hitta den leverantör som kan erbjuda den bästa lösningen och det bästa priset för ditt fönsterbyte. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!