Så här enkelt är det att byta fönster när du får hjälp av experter

Planerar du att byta dina fönster är det en del saker som du behöver tänka på så att allt går rätt till så att du får en bra avkastning på din investering. Genom att anlita fönsterexperter kan du få hjälp från start till mål. Läs om att byta fönster här.

Har du ett ojämnt inomhusklimat, kalla golv eller har dina energikostnader för ditt hus uppvärmning ökat beror det oftast på att dina fönster inte längre håller tätt. Äldre och otäta fönster står för upp till 35 % av en villas värmeförluster vilket kan innebära en ökad energiförbrukning på mellan 3 000 – 4 000 kWh per år. Genom att byta fönster på din villa kan du spara in 1 000-tals kronor varje år men även få ett jämnt och behagligt inomhusklimat, året om.

 

Få hjälp av fönsterexperter med att byta dina fönster

Att byta dina fönster på ditt hus behöver inte vara någon komplicerad process om du tar hjälp av erfarna fönstermontörer. Till att börja med är det viktigt att mätningen av de gamla fönstren utförs korrekt så att du får rätt mått för dina nya fönster. Dessutom kan en fönsterfirma bistå med råd inför att du ska välja nya fönster till ditt hus, vilket ökar dina möjligheter att få en bättre lönsamhet för ditt fönsterbyte.

 

Arbetsprocessen då du får experthjälp att byta dina fönster

När du anlitar ett fönsterföretag för ditt fönsterbyte kommer du få all hjälp du behöver med allt från planering och val av fönster till monteringen. När du accepterat en offert från en fönsterfirma så bestämmer ni en dag då fönsterbytet ska utföras. Innan arbetet kan påbörjas är det viktigt att dina nya fönster finns på plats samt även en container där gamla fönster och byggavfall kan slängas.

 

Själva arbetet med att utföra fönsterbytet går snabbt och säkert då det utförs av erfarna fönstermontörer. Att byta samtliga fönster på en normalstor villa och sedan återställa skicket runt fönstret tar normalt bara 2 dagar för två fönstermontörer att genomföra. Det innebär att kostnaden för ett fönsterbyte inte behöver bli så stor samtidigt som du även kan använda dig av ROT-avdrag som innebär en reducering med 30 % av arbetskostnaderna.

 

En annan fördel med att låta erfarna fönstermontörer utföra arbetet är att du minimerar risken för olyckor i samband med arbetet. Dessutom får du fönstren monterade så att de behåller sina optimala isoleringsegenskaper och får maximal livslängd.

 

Hitta ett kvalificerat fönsterföretag i ditt närområde

Att hitta ett lokalt fönsterföretag som kan hjälpa dig med ditt fönsterbyte är inte enkelt då det finns många olika företag att välja mellan. Dessutom bör du ta in offerter från flera företag så att du kan välja den fönsterfirma som kan erbjuda dig de bästa villkoren och den mest prisvärda lösningen. Hos Fönsterexperter kan du kostnadsfritt beställa offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade fönsterföretag på din ort. Det innebär att du sedan enkelt kan jämföra offerter för att hitta den bästa leverantören.

 

Samtliga företag hos Fönsterexperter är kvalitetsgranskade

Fönsterexperter har ett samarbete med fönsterföretag över hela Sverige vilket innebär att du kan göra en offertförfrågan och få offerter från företag i din kommun, oavsett var du bor. Samtliga företag som lämnar offerter genom Fönsterexperter är kontrollerade av oss. Det innebär att vi har kontrollerat att företagen innehar F-skattesedel, vilket är ett krav för att du ska kunna använda dig av ROT-avdrag.

 

Vi har också kontrollerat att företaget har en ordnad ekonomi i övrigt, har kvalificerad personal och att företaget har fått goda omdömen från tidigare kunder. Det innebär att du kan vara trygg med att det är ett seriöst företag som utför arbetet då du accepterar en offert som du fått genom Fönsterexperter.

 

Om Fönsterexperter

Företagsexperter är en oberoende webbsajt som har som syfte att sammanföra lokala fönsterföretag med privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar över hela Sverige. Vi samarbetar med fönsterföretag över hela Sverige vilket innebär att vi kan hjälp dig hitta ett kompetent fönsterföretag på din ort. På vår webbsida kan du även finna all information du behöver inför att du planerar att byta dina fönster på ditt hus.

 

I vår offerttjänst kan du göra en gratis offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade fönsterföretag i ditt närområde, utan att du förbinder dig för något. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!