För- och nackdelar med vridfönster

När du ska installera nya fönster finns det flera olika fönstermodeller som du kan välja mellan. Ett populärt fönster är vridfönster som ger en rad fördelar gentemot vanliga fönster som bland annat möjligheten att putsa både insidan och utsidan av fönstren inomhus.

När du ska montera in nya fönster i din fastighet finns det flera olika modeller att välja mellan men också flera olika hängningar på fönster. 

Idag är det en trend att installera vridfönster, även kallat H-fönster, som är upphängd i mitten på karmarna. 


Detta gör att upphängningsanordning inte utsätts för påfrestningar i samma omfattning som vid sidohängda fönster vilket ökar fönstrens livslängd. Fönsterhandtaget sitter längs ned på fönstret vilket gör att det är enkelt att öppna samtidigt som man inte behöver rensa fönsterbrädan i samband med vädring.

 

Allmänt om vridfönster

Vridbara fönster finns i många olika format som exempelvis träfönster, aluminiumfönster och PVC-fönster. Så oberoende av vilket typ av fönster som man vill installera i sin fastighet så går det att få vridfönster. 

H-fönster är praktiskt att installera på höga höjder eller då man vill kunna öppna fönstret utan att behöva flytta på blommor eller annat som står framför fönstren. Fördelen med vridbara fönster är att dessa öppnas utåt och kan sedan vridas upp till 180 grader. 

 

Fördelar med vridfönster

  • Ett H-fönster kan öppnas fullt utan att man behöver plocka bort blommorna från fönsterbrädan.
  • Vridfönster har en upphängningsanordning som sitter monterat i mitten på fönsterkarmarna vilket gör att det minskar belastningen på fönstret och karmarna.
  • Vridbara fönster har låsbeslag som är marknadens mest inbrottssäkra. Det finns även säkerhetsanordningar som skyddar mot att fönstret ska röra sig, exempelvis då man putsar dessa.
  • Har ett mycket snyggt utseende vilket avspeglar sig både inomhus men också utomhus.
  • Finns att få med alla typer av fönster som trä, PVC och aluminium
  • Tack vare fönstrens dolda spärrar är fönstret mycket barnsäkert.

Nackdelar med vridfönster

  • Den största nackdelen är vid montering då fönstren behöver monteras i ett stycke, vilket kan vara ett tungt arbete.

 

När du ska installera vridfönster

När du behöver utföra ett fönsterbyte har du möjlighet att välja mellan olika fönstermodeller på marknaden. Du kan också välja om du vill ha sidohängda fönster, som öppnas utåt eller inåt, eller om du vill installera vridfönster som ger dig många fördelar.

När du ska installera nya fönster kan du besöka oss på Fönsterexperter som tillhandahåller en offerttjänst. Här kan du göra en kostnadsfri offertförfrågan och få upp till fem offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag på din ort. Eftersom vi redan har utfört kontroller av de företag som lämnar offerter genom Fönsterexperter så behöver du inte lägga någon tid på detta tidskrävande arbete. Istället kan du fokusera på att jämföra offerter för att finna det företaget som kan erbjuda dig de bästa villkoren och det bästa priset för ditt fönsterbyte. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!