Vanliga frågor och svar på Fönstersexperter.se

När du ska utföra ett fönsterbyte kan du begära in upp till fem offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag genom fönsterexperter.se. Här kan du få svar på de vanligaste frågorna om oss och om de företag som lämnar offerter genom vår offerttjänst.

Här kan ni läsa om några av de vanligaste frågorna vi får på Fönsterexperter.se

 

Vad är Fönsterexperter.se?

Fönsterexperter.se är en hemsida där vi genom ett samarbete med kvalificerade fönsterföretag runt om i landet kan erbjuda en offerttjänst som bidrar till att du kan spara tid då du ska byta fönster.

 

Vår offerttjänst vänder sig främst till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar som vill få professionell hjälp då de ska utföra ett fönsterbyte. De företag som fönsterexperter.se samarbetar med och som lämnar offerter genom vår tjänst är kvalitetsgranskade så att de uppfyller alla de krav som man ska ställa på ett fönsterföretag. Det gör att du som beställare av offerter inte behöver lägga tid och energi på att söka upp och kontrollera företag själv då vi redan har utfört det arbetet åt dig. Istället kan du kostnadsfritt beställa offerter från upp till fem stycken kontrollerade fönsterföretag på din ort och få svar redan inom några timmar.

 

Kostar det något att få en offert?

Nej, att begära och få upp till fem offerter från certifierade fönsterföretag på din ort är kostnadsfritt. Om det krävs att fönsterföretaget behöver göra ett hembesök för att inspektera dina fönster innan de lämnar en offert så är även detta hembesök kostnadsfritt. Dessutom förbinder du dig inte för något vilket innebär att om du inte är nöjd med de offerter du får kan du avstå från att acceptera någon offert utan att du behöver motivera varför.

 

Få upp till 5st offerter från granskade fönsterföretag!

 

Hur lång är väntetiden på offerterna? 

Det varierar lite beroende på var din fastighet ligger belägen. På vissa orter runt om i Sverige samarbetar vi med ett flertal fönsterföretag vilket gör att du kan få svar redan inom några timmar. På vissa orter har vi färre företag som vi samarbetar med och då kan det dröja upp till ett dygn innan du får svar. Dock ingår vi samarbetsavtal med fönsterföretag runt om i Sverige löpande så att vi ska få en rikstäckande offerttjänst.

 

Måste jag välja något av de fönsterföretag jag får offert från?

Nej, genom att använda vår offerttjänst så får du kostnadsfritt offerter från kontrollerade fönsterföretag på din ort utan några förpliktelser. Du förbinder dig inte för något utan kan utan motivering tacka nej till samtliga offerter. Dock vore vi på fönsterexperter.se mycket tacksamma om du kunde skicka ett meddelande till oss på fonsterexperter@allaorder.se och berätta om du inte var nöjd med något av de företag som lämnade offerter. Då kan vi göra en uppföljning av företagen för att kunna erbjuda en ännu bättre offerttjänst i framtiden.

 

Hur får jag kostnadsförslaget från företagen?

För att kunna göra en korrekt bedömning av ditt fönsterbyte behöver oftast fönsterföretaget göra ett hembesök för att inspektera dina fönster. Fönstermontören utför mätningar av fönster, granskar förutsättningarna för ett fönsterbyte och lämnar information om fönsterbytet. Du kan samtidigt passa på att ställa frågor och även be om råd kring fönsterramar och glas. Därefter kan fönsterföretagen lämna en rättvisande offert för ditt fönsterbyte. Självklart är hembesöket i samband med att du beställer offerter också kostnadsfritt och utan förpliktelser.

 

Vilka kontroller har fönsterföretagen genomgått

Fönsterexperter.se erbjuder en offerttjänst där du kan erhålla upp till fem offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag. Vi har inlett samarbete med fönsterföretag över hela Sverige som uppfyller alla de krav som ska ställas på ett fönsterföretag. Därför genomför vi kontroller av de företag som vi samarbetar med. Det innebär att du som beställer offerter kan vara säker på att företagen som lämnar offerter genom fönsterexperter.se är seriösa företag. Det gör att vi kan garantera att de företag som du erhåller offert från genom oss har de kvalifikationer som krävs för att utföra ett fönsterbyte på ett korrekt och säkert sätt.

 

Vid vår kvalitetsgranskning så kontrollerar vi bland annat att företaget har yrkesutbildade fönstermontörer så att fönsterbytet utförs säkert och på ett korrekt sätt. Vi kontrollerar också att företagen har försäkringar, innehar F-skattesedel och att företagen lämnar betryggande garantier. Slutligen gör vi även kontroller att företagen har en ordnad ekonomi så att de klarar av att uppfylla sina garantiåtaganden.

 

Är det något som är viktigt att tänka på när jag väljer fönsterföretag?

Även om vi har utfört alla de nödvändiga kontrollerna av de företag som lämnar offert genom vår offerttjänst så kan även du göra en del kontroller. Bland annat kan du läsa omdömen på Internet som tidigare kunder har lämnat om företaget. Då kan du snabbt få en bra uppfattning om hur andra kunder upplever företagens service, yrkeskunnande och om arbetet som utfördes var till belåtenhet. Du kan också begära in referenser från tidigare kunder direkt av företagen.

 

Vad behöver jag tänka på då jag fått offerter för mitt fönsterbyte?

När du har fått offerter från fönsterföretagen så kan du i lugn och ro jämföra offerter för att hitta det företag som kan erbjuda dig bäst villkor och pris. Du bör kontrollera företagens leveransvillkor, startdatum och slutdatum, betalningsvillkor, garantiåtaganden och övriga villkor. Du ska också jämföra priser så att du kan hitta det fönsterföretag som kan erbjuda dig den mest prisvärda lösningen för ditt fönsterbyte. Du kan läsa mer här hur du förstår en offert.

 

När du accepterar en offert bör du skriva avtal med det företag som ska utföra fönsterbytet.

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!