Hur fungerar Fönsterexperter.se?

När du ska utföra ett fönsterbyte eller behöver renovera din fastighets fönster kan vi hjälpa dig att hitta det bästa installatören på din ort. Du kan genom att fylla i vårt formulär få upp till 5 offerter från kontrollerade fönsterföretag på din ort, vilket gör att du enkelt kan jämföra offerter och finna den leverantör som kan erbjuda dig bäst villkor.

Så går det till

Fönsterexperter är en offerttjänst där privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar snabbt och enkelt kan erhålla offerter från upp till kvalitetsgranskade fönsterföretag. Det innebär att du själv varken behöver leta upp företag på din ort eller kontrollera så att det är ett seriöst företag. Det arbetet har vi redan gjort åt dig.

Genom att fylla i vårt formulär kan du få upp till fem kostnadsfria offerter från de fönsterföretag vi kontrollerat och som är aktiva på din ort. På så vis spar du tid som du stället kan lägga på att jämföra offerter för att hitta den bästa och mest prisvärda lösningen för ditt fönsterbyte.

 1. Skriv in dina kontaktuppgifter i formuläret på hemsidan
 2. Vi väljer manuellt ut företag som passar din beskrivning och önskemål
 3. De utvalda företagen kontaktar dig för hembesök och offertlämning
 4. Du väljer själv den fönsterinstallatör som passar dig bäst

Om du har några funderingar eller om något känns oklart är du alltid välkommen att
kontakta ossKvalitetsgranskade företag hos Fönsterexperter

Vi vet att ett fönsterbyte är en stor investering, både för din plånbok och för framtiden. Ett felaktigt monterat fönster kan se illa ut, men framförallt kan det få betydande konsekvenser som att fukt släpps igenom samt att fönstret förlorar en del av sina isolerande egenskaper. Det blir till sist både kostsamt och tidskrävande att åtgärda. Därför är det extra viktigt att fönsterinstallationen genomförs av ett pålitligt företag.

Vi på Fönsterexperter är noggranna med vilka företag vi samarbetar med. Av den anledningen granskar vi företagen efter följande parametrar: 

 • Yrkeskunnig och utbildad personal
  Företagen vi samarbetar med intygar att de har yrkeskunnig och erfaren personal, så att de kan genomföra ett fönsterbyte fackmannamässigt och enligt Svensk lagstiftning. 
 • God ekonomi
  Denna granskning görs genom UC, Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag. Där kontrollerar vi att företaget är aktivt och har tillräckligt god och stabil ekonomisk ställning så att ett beställt projekt med rimlig sannolikhet kan genomföras utan risk för störningar på grund av ekonomiska problem.
 • F-skattesedel
  Om du som privatperson vill kunna använda dig av ROT-avdraget, som ger dig 30 % av företagets arbetskostnader tillbaka, är det viktigt att företaget innehar F-skattesedel
 • Bra omdömen och referenser
  Vi anser att recensioner alltid är viktigt att kontrollera då det ger en bra uppfattning om kunders upplevelse vad gäller arbetsprocessen samt slutresultatet.
  (Källor för recensioner: allafönster.se, Googles recensionssystem, Reco, Hitta, Facebook recensioner, Eniro samt Trustpilot.) 

Granskningen genomförs minst en gång årligen. Vid misstanke om större förändring inom bolaget eller om missnöjda kunder hör av sig till oss, genomförs en ny granskning omgående.

Vad du bör granska i offerter från fönsterföretag

Då vi har kontrollerat att företagen som lämnar offert via vår sida uppfyller ovan nämnda kriterier, behöver du endast stämma av att pris, villkor och garantier stämmer överens med det du efterfrågar. Vi rekommenderar varmt att läsa denna artikel för mer ingående information. Vanliga frågor om vår offerttjänst

 • Kostar tjänsten något?
  Nej. Att beställa fönsterofferter från upp till fem kontrollerade fönsterföretag på din ort är helt kostnadsfritt och utan några förpliktelser. Är du inte nöjd med någon av offerterna kan du alltså utan skyldigheter tacka nej till samtliga. Dock vore vi på Fönsterexperter i sådant fall mycket tacksamma för feedback så att vi kan förbättra tjänsten än mer.
 • Vem kan använda tjänsten?
  I stort sett vem som helst som behöver hjälp med ett fönsterbyte eller nyinstallation av fönster. Vårt formulär fungerar för privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. 
 • Vad innehåller offerter från fönsterföretag?
  Offerterna som du kommer att erhålla innehåller vanligtvis information om vilken tjänst som du vill få utförd och vilket material som ska användas. Offerter brukar vanligtvis också information om leveranstider, garantier, villkor och ett fast pris för fönsterbyte. Om du känner att något saknas kan du alltid be företaget uppdatera offerten så allt stämmer överens med vad du efterfrågar. 
 • Får jag offert direkt?
  I vissa kan det krävas att fönsterföretagen behöver komma ut för att besiktiga era fönster innan de lämnar offert. Detta för att du ska få en skräddarsydd offert efter just ditt behov. Då har ni dessutom möjlighet att ställa frågor och få råd om ert fönsterbyte. Hembesöken i samband med att ni har beställt en offert är förstås också kostnadsfria och utan att ni förbinder er för något.
 • Varför ska jag jämföra offerter?
  När du har erhållit upp till fem offerter genom Fönsterexperter kan du enkelt jämföra offerterna med varandra för att se vilket fönsterföretag som kan erbjuda dig de bästa villkoren. Det gör att du enkelt kan hitta den mest prisvärda och bästa lösningen för ditt fönsterbyte.


Om Fönsterexperter

Fönsterexperter är en sida där du kan hitta all information som du behöver då du ska utföra ett fönsterbyte eller då du ska renovera dina fönster. Här kan du även beställa offert för ditt fönsterbyte och få upp till fem offerter från certifierade fönsterföretag på din ort. Genom vår offerttjänst kan vi dels hjälpa er att finna de bästa företaget för ert fönsterbyte samtidigt som vi kan hjälpa företag att finna kunder på den ort de är verksamma på.

 

Vår kvalitetskontroll av de företag som är registrerade hos oss gör att vi kan vara säkra på att de företag som erbjuder offerter genom vår offerttjänst är seriösa och kunniga hantverkare. För dig som beställer offerter innebär det att du inte behöver lägga någon tid på att kontrollera företagen själv, eftersom vi redan har gjort det arbetet år er.

Kontakta gärna oss för mer information om vår offerttjänst eller om ni har några frågor om våra registrerade företag.

 

Är du en fönsterinstallatör och önskar samarbeta med oss? 

Har du ett företag som utför fönsterbyte och som vill få hjälp med att finna nya kunder / marknader? Vad roligt, då är ni välkomna ni ansöka om att få vara med i vår offerttjänst! Kortfattat innebär det att när en förfrågan som kommer in till oss gäller för det område där ni verkar, skickas den direkt till er. På så vis kan ni själva kontakta kunden och vara med för att lämna offert.
Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!