Lys upp badrummet med takfönster

Att installera ett takfönster i badrummet innebär att du får in maximalt med dagsljus vilket ger ditt badrum en härlig lyster. Dessutom behöver du inget insynsskydd då ingen förbipasserande kan se in genom ditt takfönster. Slutligen får du en härlig utsikt då du ligger i badet.

Fönster i badrum kan vara ett gissel med tanke på att du vill få in ljus samtidigt som fönstret behöver täckas för så att inte förbipasserande ser in. Det gör att det kan vara svårt att få in tillräckligt med dagsljus i ett badrum. Finns det möjlighet kan du istället välja att installera ett takfönster i badrummet. 

Ett takfönster gör att du inte behöver täcka igen delar av fönstret då förbipasserande inte kan se in samtidigt så släpper takfönstret in massor av dagsljus vilket ger badrummet mer liv. Dessutom får du en härlig utsikt då man ligger i badet vilket också bidrar till en ökad trivsel.

 

Fördelar med takfönster i badrummet

Det finns flera fördelar med takfönster utöver att det även ger ditt tak och din fastighet ett lyft. Nedan följer några av förmånerna med ett takfönster i badrummet.

 

1. Takfönster kräver inget insynsskydd

Har du ett takfönster så behöver du inget insynsskydd som exempelvis persienner eller gardiner eftersom det är ingen som kommer att kunna se in genom fönstret. Det gör att du kan släppa in maximalt med dagsljus i badrummet.

 

2. Med takfönster får badrummet mer ljus och rymd

Ett takfönster släpper igenom betydligt mer ljus än vad ett fönster i väggen gör samtidigt som ljuset når längre in i rummet vilket bidrar till att badrummet ser större ut. Samtidigt förstärker ljuset detaljer i exempelvis kakel då det reflekterar dagsljuset vilket får rummet att bli mer levande.

 

3. Få en fantastisk utsikt med takfönster i badrummet

Med ett takfönster får du en härlig utsikt då du ligger i badet eller tar en dusch. Den fantastiska utsikten över en blå himmel med vita moln ger ditt badrum en mer harmonisk och rogivande miljö.

 

Anlita fackman vid installation av takfönster i badrummet

När du installerar takfönster i badrummet är det två av fastighetens viktigaste tätskikt som behöver brytas igenom. 

Dels det viktiga tätskiktet på taket som är fastighetens yttersta skydd mot vatten och fukt och dels tätskiktet i badrummet som förhindrar att fukt tränger in i väggar. 


Vid installation av takfönster bör du anlita en professionell fönstermontör som är certifierad för arbete i våtrumsutrymmen så att fönstren får rätt isolering och blir helt täta.

 

Begär in kostnadsfria offerter för installation av takfönster

Hos Fönsterexperter kan du göra en gratis offertförfrågan och erhålla upp till fem stycken offerter från kvalitetskontrollerade fönsterföretag på din ort.

Tack vare att vi har granskat samtliga företag som lämnar offert genom Fönsterexperter kan du känna dig trygg med att de innehar F-skattsedel, ordnad ekonomi samt arbetar enligt Svensk lagstiftning. Det gör att du istället kan lägga din tid på att jämföra offerter för att hitta det företag som kan erbjuda dig de bästa villkoren och det bästa priset för installation av ditt takfönster. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!