Persienner för takfönster?

Har du installerat takfönster och är i behov utav ett solskydd kan du välja att montera persienner för takfönster. Här på denna sida finner du information om persienner och andra solskydd som hjälper dig att hålla värmen ute och att mörklägga dina rum.

Att installera takfönster är ett säkert sätt att få in massor av dagsljus i ett rum vilket får rummet att kännas större och mer trivsamt. Eftersom ett takfönster sitter i taket så behöver du inte oroa dig för att någon ska se in vilket i sin tur innebär att du inte behöver tänka på insynsskydd. Dock kan det säkert finnas tillfällen då du vill förhindra att solens strålar ska komma in genom takfönstret och värma upp rummet. Då kan du installera persienner för takfönster som lägger rummet i skugga.

 

Olika fönster solskydd för takfönster

Om du vill skaffa solskydd för sina takfönster kan du välja mellan flera olika lösningar som exempelvis persienner, rullgardin eller plisséer. Vilket skydd som passar bäst för dina takfönster beror till stor del på var de är installerade. 

  • Vill du få total mörkläggning som i ett sovrum passar rullgardin bäst då det täcker hela fönstret och inte släpper igenom varken ljus eller värme. 
  • I ett vardagsrum eller i ett badrum kanske persienner eller plisséer är ett bättre alternativ då dessa skyddar mot direkt solljus men fortfarande släpper igenom ett visst ljus in i rummet. Persienner och plisséer finns i en flertal olika utföranden och med olika utseenden vilket gör att det går att hitta persienner för takfönster som smälter in med den övriga inredningen.

 

Installera fjärrstyrda persienner i högt satta fönster

Om takfönster sitter högt monterade så att de inte går att komma åt utan att du behöver använda en stege så finns det möjlighet att köpa fjärrstyrda persienner eller plisséer. Det finns också persienner som går att tidsinställa vilket innebär att persienner automatiskt går ned och vinklas under olika tider på dygnet. 

Automatiska persienner eller plisséer kostar förstås lite mer än vanliga persienner då de är motordrivna men samtidigt kan det vara värt den investeringen om du väljer att sätta fönstren högt i rummet.

 

När du vill installera takfönster

Om du inte har några takfönster installerade ännu men planerar att montera in takfönster kan du anlita ett professionellt fönsterföretag som hjälper dig med installationen. Då kan du också få hjälp med att hitta exakt de fönster som du vill ha men även få solskydd installerat samtidigt.

Hos oss på Fönsterexperter kan du använda en kostnadsfri offerttjänst där du kan lämna in en offertförfrågan och erhålla offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade fönsterföretag på din ort. Det gör att du enkelt kan jämföra offerter för att kunna hitta det företag som kan erbjuda dig den bästa lösningen och det bästa priset för dina takfönster.

 

Kvalitetsgranskade fönsterföretag hos Fönsterexperter

Alla företag som är registrerade hos Fönsterexperter och som erbjuder offerter genom vår offerttjänst är kontrollerade av oss på Fönsterexperter. Det betyder att vi har kontrollerat att företaget har kvalificerad personal, god ekonomi och F-skattesedel. Det gör att när du väljer en fönsterleverantör genom Fönsterexperter så kan du vara trygg med att det är ett seriöst företag som utför arbetet korrekt och säkert. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!