Vad kostar aluminiumfönster? (montage & material)

När du ska installera aluminiumfönster i din fastighet bör du kontrollera pris hos flera fönsterleverantörer då priset på fönster i aluminium kan variera stort. Om du anlitar ett fönsterföretag för montering av dina nya fönster kan du få hjälp med att hitta prisvärda aluminiumfönster.

Är du i färd med att byta ut dina gamla fönster mot aluminiumfönster kommer du att kunna välja bland ett stort antal olika modeller för din fastighet. 

Till att börja med behöver du bestämma om du ska ha aluminiumfönster som består av en träram som är beklädd med aluminium eller om du vill ha renodlade aluminiumfönster. De förstnämnda är något billigare än de fönster som är tillverkade i enbart aluminium. 

När du sedan ska välja fönster finns det många tillverkare som kan erbjuda aluminiumfönster i många olika prisklasser. Du bör därför jämföra fönsterpriser så att du hittar ett fönster som både passar ditt hus men också din plånbok.

 

Begär in offerter på montage av aluminiumfönster

Om du börjar med att begära in offerter från flera fönsterföretag så kommer du snabbt att kunna få besked om hur mycket ditt fönsterbyte kommer att kosta. Det är ett pris som är detsamma oavsett vilka fönster du sedan väljer.

När du tar in offerter kommer du att kunna få kostnadsfri rådgivning från de fönsterföretag som lämnar offert. Det gör att du kan få hjälp med att hitta de aluminiumfönster som passar din budget bäst. Hos Fönsterexperter kan du göra en offertförfrågan och få upp till fem offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag på din ort. Därefter har du möjlighet att jämföra offerter för att hitta den leverantör som kan erbjuda dig bäst pris för ditt fönsterbyte och eventuellt bästa pris för dina nya fönster.

 

Montering av aluminiumfönster

Installation av fönster sker vanligast utav snickare som har en stor erfarenhet av fönstermontering. För en normalstor villa tar det normalt cirka 1 vecka för två snickare att riva ut de gamla fönstren, montera in nya fönster och därefter återställa fasaden och installera foder och fönsterbleck. De fönster som rivs ut slängs i en container för transport till kommunens återvinningscentral.

Även om aluminiumfönster väger mindre än vanliga träfönster är det ändå ett tungt och tidskrävande arbete som du bör anlita en fönsterexpert för att utföra.

 

Varför du bör anlita ett fönsterföretag

När fönster ska monteras i en fastighet är det av största vikt att fönstren monteras korrekt så att de behåller sina isolerande egenskaper. Det krävs också att fönsterkarmar isoleras väl med två olika lager av isolering så att de inte släpper igenom kall luft eller fukt. Dessutom så drar ett felaktigt installerat fönster ned helhetsutseendet på din fasad. 

Om du anlitar ett professionellt fönsterföretag för montering av dina aluminiumfönster kan du vara säker på att fönstren blir korrekt installerade enligt gällande branschregler. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att dina fönster kommer släppa igenom vatten som senare kan leda till fuktskador.

 

Beställ offerter genom Fönsterexperter

Om du vill få prisförslag för dina aluminiumfönster, inklusive montage och material, bör du ta in offerter från flera fönsterföretag så att du kan jämföra offerter för att kunna hitta bästa pris.

Hos Fönsterexperter finner du en offerttjänst där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan och erhålla upp till 5 stycken offerter från kontrollerade fönsterföretag i din stad. 

Samtliga företag som lämnar offerter genom Fönsterexperter är kontrollerade av oss så att de uppfyller alla de krav som ska ställas på ett företag som installerar fönster. Det betyder att när du accepterar en offert som du beställt genom Fönsterexperter så vet du att det är ett seriöst företag som kommer att utföra arbetet. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!