Ska er bostadsrättsförening byta fönster? Vi hjälper er!

Att byta fönster kostar en del och därför är det viktigt att man får hjälp med att välja de fönster som ger er BRF mest vinster och avkastning. Genom att ta in offerter från flera fönsterföretag kan ni finna den mest prisvärda lösningen för ert fönsterbyte i er BRF.

Har er bostadsrättsförening äldre och otäta fönster finns det många vinster med att byta till nya, mer energieffektiva fönster. Bland annat kan er bostadsrättsförening sänka sina kostnader för uppvärmningen samtidigt som de boende får ett jämnare inomhusklimat, året om. Andra fördelar är bättre ljudisolering från störande buller som exempelvis en starkt trafikerad gata och möjligheten att välja till funktioner som gör vardagen lite lättare.

 

Att tänka på då er BRF ska göra ett fönsterbyte

När en bostadsrättsförening ska genomföra ett fönsterbyte bör man alltid anlita ett professionellt fönsterföretag som har kvalificerad personal som är proffs på fönster. Detta så att föreningen har tillgång till fönstermontörer som har stor kunskap kring fönsters egenskaper, isolering och som genomför en montering av högsta kvalitet.

 

Det är viktigt att dels välja rätt fönster men även att monteringen utförs korrekt så att fönstret behåller sina optimala isoleringsegenskaper och får maximal livslängd. Enklast är att begära in offerter från oss på Fönsterexperter där endast kvalitetsgranskade fönsterföretag på er ort kan lämna offerter.

 

Ett fönsterbyte ett beslut för bostadsrättsföreningen

När fönstren i en bostadsförening inte längre håller tätt så får inte de boende själv genomföra ett fönsterbyte, trots att de äger sin bostad. Den generella regeln då det gäller bostadsrätter är att ägaren av en bostadsrätt får genomföra reparationer inne i sin bostad. Ägaren får inte utföra någonting som är utanför bostaden, såsom förändringar på en fasad, i trapphus eller i andra gemensamma ytor.

 

Om man som bostadsrättsinnehavare har ett ojämnt inomhusklimat, kalla golv eller drag vid fönstren ska man begära ett fönsterbyte hos bostadsrättsföreningens styrelse. Styrelsen fattar sedan beslut om när det ska ske ett fönsterbyte, vilket då oftast innebär att alla fastighetens fönster byts ut.

 

Anlita ett fönsterföretag för fönsterbyte i er BRF

När det är dags att utföra ett fönsterbyte för er bostadsrättsförening bör ni ta in offerter från flera fönsterföretag på er ort. Det gör att ni enkelt kan jämföra offerter så att ni kan hitta det företag som kan erbjuda er den bästa lösningen för ert fönsterbyte. Ni behöver framför allt jämföra villkor, leveranstider, garantiåtagande och priser.

 

Vid en begäran om offerter för ett fönsterbyte så kommer en fönsterexpert komma ut till fastigheten för att inspektera era gamla fönster. Denna kommer också kontrollera den gamla isoleringen, så att den inte innehåller asbest, vilket i så fall först kräver en asbestsanering.

 

Därutöver kommer mätning att utföras av era gamla fönster samtidigt som ni har möjlighet att ställa frågor. När ni anlitar en professionell fönsterfirma får ni alltid konsultation kring valet av era nya fönster så att ni kan välja de mest optimala fönstren för er fastighet inom ramen för er budget.

 

Utförande av ert fönsterbyte för er BRF

När ni har accepterat en offert så bestämmer ni samtidigt ett datum då arbetet ska påbörjas. Inför arbetet behöver styrelsen för föreningen se till att fönstermontörerna har tillgång till alla bostäder där fönster ska bytas. Det är också viktigt att informera de boende om att plocka rent kring fönstren, ta bort gardiner, blommor och möbler framför fönstren.

 

När fönstren som ska installeras är på plats så kommer fönsterföretaget att påbörja arbetet. Alla gamla fönster monteras ut och slängs i en container för bortforsling enligt kommunens riktlinjer för återvinning. Därefter monteras de nya fönstren in och området runt fönstren återställs. Arbetet med att montera in nya fönster kan utföras året om, även under vintern, vilket oftast är den årstid som man upptäcker att fönstren inte håller tätt.

 

Hitta fönsterföretag för er BRF:s fönsterbyte

Om er bostadsrättsförening behöver genomföra ett fönsterbyte kan ni vända er till oss på Fönsterexperter. Vi kan erbjuda er en offerttjänst där ni kostnadsfritt kan göra en offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade fönsterföretag i ert närområde. I offerttjänsten finns granskade fönsterföretag på orter över hela Sverige som erbjuder tjänster på den lokala marknaden.

 

Då vi redan granskat alla företag som lämnar offerter genom Fönsterexperter så slipper er förening detta tidskrävande arbete. Istället kan ni lägga er tid på att jämföra offerter för att hitta den mest förmånligaste lösningen för er bostadsrättsförenings fönsterbyte

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!