Dags för fönsterbyte för er bostadsrättsförening? Jämför offerter hos oss!

Att genomföra fönsterbyte för bostadsrättsförening är ett stort projekt som också innefattar många hushåll. Därför är det viktigt att finna ett företag som klarar av att utföra projektet på ett säkert och tryggt sätt. Här kan ni läsa om varför det är fördelaktigt att jämföra offerter från flera företag.

Börjar fönstren bli slitna och släpper igenom kall luft samtidigt som inomhusklimatet i bostäderna är ojämnt och uppvärmningskostnaderna ökar är det dags att byta fönster. Att genomföra ett fönsterbyte för bostadsrättsförening kan bidra till många fördelar som bättre värmeisolering, bättre skydd mot buller och ett jämnare inomhusklimat året om.

 

När det är dags att genomföra ett fönsterbyte för BRF

Efter att ni har fattat ett beslut om att det ska ske ett fönsterbyte för bostadsrättsföreningen är det viktigt att planera projektet så att ni får fönster med bra egenskaper men även bra priser. Därför bör ni börja med att ta in offerter för ert fönsterbyte så att ni kan hitta en kompetent leverantör som kan bistå er genom hela projektet, från projektering och inköp av fönster till utförandet av projektet.

 

Begär in offerter från flera fönsterföretag

Enklast är att använda sig av en offerttjänst som Fönsterexperter då ni vill få in offerter från flera lokala fönsterföretag. Hos Fönsterexperter kan ni göra en offertförfrågan och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag i ert närområde. Det innebär att ni kommer att få träffa flera företag som sedan lämnar offerter för ert fönsterprojekt så att ni sedan har ett bra underlag för att jämföra offerter.

 

Jämföra offerter

Detta är den viktigaste delen av ert projekt eftersom det är här ni kommer att göra val som sedan kommer att påverka hela projektet, från start till slut. Därför är det viktigt att granska offerter så att ni kan hitta det fönsterföretag som kan erbjuda er den mest förmånligaste lösningen för ert fönsterbyte.

 

 • Villkor och garantier
  När ni jämför offerter ska ni kontrollera de olika företagens leveransvillkor, betalningsvillkor och garantiåtaganden för arbetet. Kontrollera också att företagen har ansvarsförsäkring om det skulle inträffa en olycka under arbetet eller om det uppkommer fel efter att projektet är klart. 
 • Inköp av fönster
  Om ni även ska köpa in fönster genom det företag som ni anlitar ska ni också granska specifikationen för inköpen så att det överensstämmer med det som ni har kommit överens om och att det finns garantierna för dessa. 
 • Leveranstid och krav på er som BRF
  Kontrollera även att företaget kan leverera under den tid som ni önskar och ifall företagen ställer några krav på er i projektet, som exempelvis att ni ska rensa undan kring fönstren, stå för ställning eller container. 
 • Priser
  Sedan är förstås även priset en viktig detalj att jämföra. Men ni bör inte endast utgå från priset utan istället göra en total sammanvägning över vilket leverantör som kan erbjuda er den bästa lösningen utifrån era behov och önskemål.

 

Skriv avtal med er leverantör

När ni har bestämt er för att acceptera en offert bör ni skriva avtal så att allt som ni kommit överens om finns på pränt. Detta avtal kan sedan användas i samband med besiktningen så att ni kan kontrollera att leverantören har uppfyllt sin leverans. Det är också bra att ha ett avtal som reglerar villkor och andra viktiga detaljer om det senare uppstår en tvist.

 

Om Fönsterexperter

Fönsterexperter är en webbsajt som vänder sig till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar som planerar att utföra ett fönsterbyte. Här kan ni finna all den information som ni behöver då ni ska byta fönster men även en offerttjänst där ni kan göra en kostnadsfri offertförfrågan. 

Vi samarbetar med kvalitetsgranskade fönsterföretag över hela Sverige vilket innebär att då ni gör en offertförfrågan hos oss kommer ni att få upp till fem offerter från godkända fönsterföretag i ert närområde.

 

Anlita kvalitetsgranskade fönsterföretag

När ni ska genomföra ett fönsterbyte för bostadsrättsförening är det viktigt att anlita ett seriöst företag som utför arbetet säkert och korrekt, enligt gällande branschregler. När ni anlitar ett företag som lämnat offert genom oss på Fönsterexperter kan ni vara trygga med att det är ett kompetent företag som utför arbetet. Vi har genomfört kontroller av alla företag som lämnar offerter genom Fönsterexperter så att de innehar F-skattesedel, har en god ekonomi, har kvalificerad personal och har fått goda omdömen från tidigare kunder. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!