Så väljer du rätt fönsterföretag (pris, kvalité, offert)

När du ska anlita ett fönsterföretag för att byta ut fönster bör du alltid ta in offerter från flera företag så att du kan jämföra offerter och hitta den bästa lösningen för fönsterbytet. Du bör kontrollera att du får bästa pris men också att företaget kan leverera med högsta kvalité.

Det finns massor av fönsterföretag att välja mellan men det är inte alltid så lätt att hitta de bästa fönsterföretagen som utför arbetet på ett korrekt sätt till ett konkurrenskraftigt pris. Att utföra ett fönsterbyte är en kostsam investering och då är det viktigt att du väljer ett företag som kan utföra arbetet på bästa sätt.

Genom att använda vår offerttjänst på Fönsterexperter kan du erhålla offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade fönsterföretag. Läs mer här om vad det är vi granskar. Eftersom vi gör granskningen och skickar ut förfrågan till flera fönsterföretag slipper den mödosamma processen att kontrollera varje företag själv. Istället kan du i lugn och ro kan jämföra de offerter du får för ditt fönsterbyte för att hitta den offert som är mest prisvärd.

 

Hitta rätt fönsterföretag

Du behöver inte sitta och ringa runt till massor av fönsterföretag som du inte känner till för att begära in offerter för ditt fönsterbyte. Istället kan du besöka Fönsterexperter där du finner all den information du behöver om ditt byte av fönster. Här hittar du även en offerttjänst med registrerade och kvalitetsgranskade fönsterföretag över hela landet. 

Genom att fylla i ett formulär där du beskriver dina önskemål kring fönsterbytet kan du erhålla en fönsteroffert från upp till fem stycken kontrollerade fönsterföretag på din ort. 


Att fylla i formuläret tar bara några få minuter och därefter får du vanligtvis svar redan inom några timmar.

 

Jämför offerter

När du har begärt offerter för ditt byte av fönster kommer de företag som ska lägga offerter att komma ut till din fastighet för att inspektera dina befintliga fönster. Då har du möjlighet att ställa frågor, få information om fönster, glas och en del råd kring bytet. 

Därefter kommer företagen att ge dig en offert utifrån de uppgifter och de önskemål som du lämnat. När du har erhållit offerter från flera företag kan du enkelt jämföra dessa så att du kan hitta det fönsterföretag som kan erbjuda dig den mest prisvärda offerten med de bästa villkoren. 

När du jämför offerter ska du även kontrollera leveranstider, garantiåtaganden och övriga villkor. Detta kan skilja sig åt hos de olika företagen och kan kanske vara avgörande då du ska välja ett fönsterföretag.

 

Pris för fönsterbyte

När du ska utföra ett fönsterbyte kommer du att få ett pris för dina nya fönster och det glaspaket som du väljer. Detta pris kan skilja sig åt hos olika företag och är därmed viktigt att kontrollera i samband med offerten. Utförandet av fönsterbytet är i stort detsamma hos alla fönsterföretag dock kan arbetskostnaderna skilja sig åt bland de olika företagen.

De företag som lämnar offerter genom Fönsterexperter är medvetna om att de som beställer offerter får upp till fem offerter från lokala företag. Därför är det vanligt att företagen lämnar konkurrenskraftiga priser om de är intresserade av att få sina offerter accepterade. Det gör att du som beställare kan vara säker på att de priser som anges i offerterna kommer att vara lägsta möjliga för varje företag.

Fönsterföretag som levererar med hög kvalité

De företag som finns registrerade i vår offerttjänst på Fönsterexperter är alla kvalitetskontrollerade. Det innebär att vi har utfört kontroller att företagen har:

  • Yrkesutbildade fönstermontörer
  • Nödvändiga försäkringar och lämnar bra garantier 
  • F-skattesedel, vilket är ett krav för att du som privatperson ska kunna använda ROT-avdraget
  • Stabil ekonomi så att företaget klarar av att uppfylla sina garantiåtaganden

Kontrollera företagens referenser

Det du själv kan göra för att säkerställa att du får arbetet utfört med högsta kvalité är att kolla upp de omdömen som tidigare kunder har lämnat om företagen. 

Du kan också begära referenser från tidigare kunder direkt av företaget. När du pratar med tidigare referenskunder kan du både få information om arbetets utförande och företagets service men även information om hur fönstren fungerar efter en tid. 

Vill du inte ta kontakt med tidigare kunder kan du istället be om att få se bilder på tidigare utförda fönsterbyten som företagen har gjort. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!