10 tips när du ska anlita ett fönsterföretag

När du söker efter fönsterföretag i samband med att du ska göra ett fönsterbyte i din fastighet kan du få tips här så att du enklare kan hitta ett kunnigt och seriöst fönsterföretag. Genom att använda vår offerttjänst kan du vara trygg med att alla företag har genomgått rigorösa kvalitetskontroller.

Är det dags att byta fönster i din fastighet? Här får du här 10 tips om hur du kan hitta det bästa fönsterföretaget för ditt fönsterbyte. Om du vill få mer information om fönsterbyte eller vill beställa upp till fem offerter från kvalitetsgranskade företag på din ort kan du använda dig av vår offerttjänst på fönsterexperter.se.

 

1.    Upprätta en specifikation

Till att börja med behöver du upprätta en specifikation som tydligt beskriver ditt val av fönsterram, glas och glasets egenskaper. Du behöver även mäta dina gamla fönster så att du kan ange storleken på de fönster som du ska byta till. Information om fönster kan du hitta på Internet eller så kan du anlita en fönsterkonsult som hjälper dig att besiktiga dina gamla fönster och ge dig förslag på vilka fönster du bör välja.

 

Denna information kan du även få kostnadsfritt av de företag som erbjuder dig en offert för ditt fönsterbyte, då de kommer ut och besiktigar dina fönster innan de lämnar en offert.

 

2.    Val av fönsterramar

Det finns idag flera olika fönsterramar att välja mellan. Om du väljer en PVC-ram får du en fönsterram som inte kräver något framtida underhåll. PVC-ramar kan även designas så att de smälter in väl med fasadens utseende. Väljer du istället en träram får du vara beredd på att du kommer att bli tvungen att underhålla fönstren med jämna mellanrum. En PVC-ram är billigare än en träram i inköp och över tid blir en PVC ram än billigare då du slipper kostnaderna för framtida underhåll.

 

3.    Val av glas

Detta är ett viktigt val eftersom fönsterglas har olika egenskaper som påverkar fastighetens isolering, energiförbrukning och ljudisolering. Du kan välja om du vill ha dubbelglas, vilket är standard idag, eller om du vill satsa på trippelglas, vilket ger ytterligare energibesparingar men också bättre ljudisolering. Du kan också välja att lägga film på fönstren för att minska solinstrålningen under sommaren och öka värmeupptagningen under vintern.

 

4.    Begär in offerter

När du har bestämt dig för vilka fönster du vill byta till, kan du begära in offerter från fönsterföretag. För att få en så rättvisande och korrekt offert som möjligt kommer en fönsterkonsult att besiktiga dina gamla fönster, mäta upp storleken på dessa och lyssna på dina önskemål om fönsterram och glas. Vid detta besök har du möjlighet att få råd och tips kring ditt fönsterbyte och val av fönster.

 

5.    Använda en offerttjänst

När du själv letar upp och begär in offerter från lokala företag behöver du också själv kontrollera företagen så att de är seriösa och uppfyller de krav som ställs på ett fönsterföretag. Om du istället väljer att använda en offerttjänst som fönsterexperter.se, har företagen redan kontrollerats. När du använder vår tjänst, kan du vara säker på att de fönsterföretag som du kommer i kontakt med har F-skatt, yrkesutbildade hantverkare, en stabil ekonomi och lämnar garantier. Det innebär att du kan vara trygg med de företag som lämnar offerter genom vår offerttjänst.

 

Fönsterexperter.se erbjuder dig kostnadsfritt en fönsteroffert från upp till fem stycken kontrollerade företag på din ort, utan kostnad eller några förpliktelser. Jämför offerter från fönsterföretag redan idag genom att klicka här: Offertförfrågan.

6.    Jämför offerter

När du har begärt in offerter från flera fönsterföretag, exempelvis genom offerttjänsten fönsterexperter.se, kan du sedan enkelt jämföra offerter. Du bör granska de olika företagens leveransvillkor, garantier och avtalsvillkor. Självklart ska du också jämföra priser så att du kan hitta den mest prisvärda lösningen för ditt fönsterbyte.

 

7.    ROT-avdrag

Som privatperson bör du också kontrollera med de företag som lämnar offert om de accepterar att göra ROT-avdrag redan på fakturan. ROT-avdraget innebär att du kan få 30 % avdrag på företagets arbetskostnader för fönsterbytet, upp till maximalt 50 000 kronor. För att kunna använda ROT-avdrag behöver du äga fastigheten, vara 18 år eller äldre och ha betalat in minst motsvarande belopp i skatt.

8.    Skriv avtal

När du har jämfört offerter och hittat det fönsterföretag som bäst uppfyller dina krav och önskemål är det viktigt att ni skriver ett avtal. Avtalet ska stipulera vad som ingår i priset, leveranstider, garantiåtaganden och även vilket totalpris som du ska betala.

 

9.    Betalning av fönsterbytet

Efter att fönsterbytet är utfört och godkänt av dig som beställare, enligt avtalet, ska du erhålla en faktura på arbetet. Kontrollera att eventuellt ROT-avdrag är avdraget på fakturan. Du ska inte betala innan arbetet är slutfört om det inte finns en överenskommelse att du exempelvis själv står för inköp av fönster.

 

10. Garantiåtaganden

Efter att arbetet är slutfört ska du erhålla garantier på det utförda arbetet som gör det möjligt för dig att få fel som upptäcks senare avhjälpta kostnadsfritt under garantitiden. Som privatperson är du även skyddad av konsumentskyddslagen som gäller i 10 år efter utfört arbete.

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!