Fönsterbyte för bostadsrättsföreningar (BRF)

Har er bostadsrättsförening otäta fönster påverkar det föreningens uppvärmningskostnader samtidigt som de boende får kalla golv och drag vid fönstren. Genom att investera i ett fönsterbyte för er BRF minskar ni föreningens energikostnader men ger även de boende ett behagligare inomhusklimat.

Har fönstren i er bostadsrättsförening börja släppa igenom kall luft som bidrar till att golven blir kalla och att ni har ett ojämnt inomhusklimat är det dags att utföra ett fönsterbyte. Att byta fönster i en bostadsrättsförening kan även leda till betydande kostnadsbesparingar i form av minskade energikostnader för fastighetens uppvärmning.

Det finns idag ett flertal olika fönstermodeller att välja mellan i olika prisklasser men också energiglas som bidrar till att sänka uppvärmningskostnaderna än mer. När er bostadsrättsförening ska utföra ett fönsterbyte kan ni besöka Fönsterexperter. Här kan ni göra en offertförfrågan och erhålla upp till fem offerter från granskade fönsterföretag i ert närområde, kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Vill ni få in offerter för fönsterbyte i er bostadsrättsförening? Klicka här! 

 

Att utföra ett fönsterbyte för BRF

 • Tecken på att fönsterbyte är nödvändigt
  När ni upptäcker att era fönster i er bostadsrätt är otäta och släpper igenom kall luft är det ett tecken på att dina fönster behöver bytas ut till nya fönster. 
 • Byta fönster i en bostadsrätt själv
  Att byta fönster i en bostadsrätt själv är inte tillåtet utan tillstånd från föreningen, vilket normalt inte kommer att medges. 
 • Att lämna in en begäran om fönsterbyte BRF
  Vad du kan göra är att lämna in en begäran till föreningens styrelse om att byta fönster för hela bostadsrättsföreningen. Denna begäran kommer senare att tas upp vid nästa möte där medlemmarna får rösta för eller emot. Om en majoritet röstar för och föreningen har ekonomi för ett fönsterbyte kan föreningen sedan beställa ett fönsterbyte för samtliga bostadsrätter så att fasadens utseende blir likvärdigt.

 

Process vid fönsterbyte för BRF

1. Begär in offerter och få inspektion

När ni ska byta fönster i er bostadsrättsförening ska ni börja med att beställa in offerter från flera fönsterföretag så att ni kan hitta det företag som kan erbjuda er de bästa villkoren och det bästa priset. 

Innan ett fönsterföretag kan lämna en offert behöver de komma ut till er fastighet för att inspektera era fönster och granska förutsättningarna för fönsterbytet, innan de kan lämna en offert. Då kan ni samtidigt passa på att ställa frågor och få hjälp med att välja fönster till ert fönsterbyte för er BRF.

 

2. Installation av nya fönster

Efter att er bostadsrättsförening accepterat en offert kommer fönsterföretaget att påbörja fönsterbytet på angiven startdag. Här är processen i grova drag: 

 1. Till att börja med behöver de riva ut de gamla fönstren och karmarna som slängs i en container för bortforsling till kommunens återvinningscentral. 
 2. Därefter så monteras karmarna in av professionella fönstermontörer som vet hur arbetet ska utföras enligt gällande byggnormer. 
 3. Sedan hängs de nya fönsterbågarna på karmarna, som slutligen isoleras och får ett foder.

 

Få offerter kostnadsfritt vid fönsterbyte för BRF

Hos Fönsterexperter kan privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar beställa och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag på sin ort. 

Fönsterexperter erbjuder en offerttjänst som sammankopplar de som är i behov av ett fönsterbyte med lokala fönsterföretag som är kvalitetskontrollerade av oss. Det innebär att de som lämnar offerter genom Fönsterexperter är seriösa företag som arbetar enligt rådande branschregler, har god ekonomi samt yrkeskunnig personal. 

 

 • Vad ni ska granska i offerter
  Istället för att själv kontrollera företagen kan ni tryggt använda er tid till att jämföra offerter för att hitta det fönsterföretag som kan erbjuda er den bästa lösningen och det bästa priset. När ni jämför offerter ska ni också kontrollera vad som ingår i leveransen, leveransplan, betalningsvillkor, garantiåtaganden och försäkringar
 • Kostnadsfritt och utan köpkrav
  Att göra en offertförfrågan hos Fönsterexperter är kostnadsfritt och utan förpliktelser. Det innebär att om ni inte är nöjd med någon av de offerter som ni har fått kan ni tacka nej till samtliga offerter, utan förbehåll. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!