Vad kostar det att montera takfönster?

När du ska montera in ett takfönster är det flera faktorer som påverkar priset. Pris för takfönster kan variera stort beroende på vilken typ och modell du väljer. För bättre pris kan du också be de företag som lämnar offerter hjälpa dig med inköp av fönster.

Bor du i sjuttiotalshus där övervåningen knappt har något ljusinsläpp alls, har du planer på att inreda vinden eller vill du bara få mer ljus i vardagsrummet är takfönster ett bra val. 

Takfönster har upp till tre gånger så bra ljusinsläpp jämfört med vanliga fönster samtidigt som ljuset sprider sig på en större yta i rummet. Det gör att rummet ser större ut än det verkligen är. 


Vill du veta exakt vad en installation av takfönster skulle kosta för dig? 
Klicka här för att skicka en kostnadsfri förfrågan. 


Kostnad montera takfönster

Att installera takfönster är en bra investering samtidigt som priset för takfönster inte är så dyrt. Du som privatperson har dessutom möjlighet att nyttja ROT-avdraget på 30% av företagets arbetskostnader. 

När du ska beräkna pris för montering av takfönster är det flera faktorer du behöver ta hänsyn till, utöver takets utformning och huruvida det finns ett fönster där sen innan. Nedan har vi listat vad som är bra att tänka igenom:

 1. Val av modell
  Det finns enklare, billigare fönster och mer exklusiva fönster med flera olika funktioner. Vad gäller takfönster kan man exempelvis ha; Takfönster som inte kan öppnas, topphängda takfönster, pivåhängda takfönster, takkupol för platta tak eller takfönster med utfällbar balkong. Läs gärna mer i vår guide "Att välja rätt takfönster" 
 2. Val av glas
  Vanligast är att man installerar 2-glasfönster, men även 3-glasfönster är vanligt förekommande. Valet beror på faktorer som vart du bor rent geografiskt, om du behöver mer ljudisolering samt vad du väljer för modell av takfönster. 
 3. Val av fönstertyp
  Om du har en liten budget kan du välja att installera PVC-fönster som är den billigaste typen av fönster. Träfönster ligger lite högre i pris medan fönster i aluminium kostar betydligt mer. 
 4. Andra faktorer
  Andra saker som kan påverka priset är de funktioner som du vill att fönstret ska ha som exempelvis fjärrstyrning, eller specifika detaljer vad gäller handtag och spärrar. 

 Andra artiklar relaterade till takfönster: 


Begär in offerter för montering av takfönster

 • Börja med att ta reda på vilket mått ditt takfönster ska ha. 
 • Kontrollera också om det krävs något ytterligare arbete innan fönstret kan monteras som exempelvis byte av takstolar eller takreglar. 

Detta är faktorer som kommer att påverka priset för installationen av ditt takfönster. 


Därefter kan du hos Fönsterexperter göra en offertförfrågan och erhålla upp till fem offerter från granskade fönsterföretag i din stad. Genom att jämföra offerter kan du hitta den leverantör som kan erbjuda dig den bästa lösningen och det bästa priset. Då har du fått klart för dig vad kostnaden för installationen av ditt fönster kommer att bli. Sedan är det ditt val av takfönster som kommer att bestämma totalpriset för din installation av takfönster.


 

Erhåll upp till fem offerter för ditt fönsterprojekt

Fönsterexperter tillhandahåller en oberoende offerttjänst i samarbete med ett flertal fönsterföretag runt om i Sverige. Här kan privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar göra en offertförfrågan kostnadsfritt och erhålla upp till fem offerter från kvalitetsgranskade fönsterföretag i sin stad.

 

Endast granskade företag
Samtliga företag som är registrerade hos Fönsterexperter och som erbjuder offerter genom vår offertjänst är granskade av oss. Det innebär bland annat att vi har kontrollerat att företagen innehar F-skattesedel, vilket är ett krav för ROT-avdrag, har kvalificerad personal, arbetar enligt Svensk lagstiftning samt har en god ekonomi.

 

Jämför offerter för din installation av takfönster

När du erhåller offerter för montering av takfönster har du möjlighet att jämföra offerter så att du kan hitta det fönsterföretag som kan erbjuda dig de bästa villkoren och det bästa priset. Du bör jämföra uppgifter som leveranstid, vad som ingår i priset, garantier, betalningsvillkor och självklart även priset. 

De företag som lämnar offerter genom Fönsterexperter vet att de lämnar dessa i konkurrens med andra företag på orten vilket gör att de brukar göra sitt yttersta för att få projektet. 

Få upp till 5 offerter från granskade fönsterföretag, kostnadsfritt!